APM, RAP i MOC: 10 llistes que només per les sigles valdria la pena votar (i 2)

Hi ha llistes a les municipals que només per les sigles –o pels cartells- valdria la pena votar. La llista no s'acaba amb el MALL, el CIRC, el NIU, el GIM i el PUSA. Un article del portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL) recull de candidatures més que per les seves inicials es mereixen triomfar diumenge. 

S'ha matao Paco”, diran a Marganell si no triomfa la llista encapçalada per Rodolfo Fernández Getino Rodríguez. Rodolfo no és Francisco però és el líder de l'Acord per Marganell (APM). També podran votar pel “circ de la tele” a Masllorenç on Carlos Padilla vol trencar el bipartidisme d'aquest petit municipi del Baix Penedès amb l'Alternativa (APM).

Si és qüestió de música combativa la República Activa de Prats (RAP) –una candidatura sorgida del CDR- ho té fet a la capital del Lluçanès. Menys afortunada és la sigla de Movem Olesa (MO-C), una llista que suma per Compromís, la marca blanca d'ICV –sí, Iniciativa encara existeix-. De fet, l'espai dels comuns està absolutament dividit en aquest municipi als peus del Montserrat: la llista oficial –Bloc Olesà-ECG-, Som Alternativa –l'escissió de Podem liderada per Albano Dante Fachin- i la vinculada a ICV.

Qui domina el llenguatge és l'IEC, l'Imagina Esquerra en Comú –la marca blanca d'ERC a les Franqueses del Vallès-. Si guanyen, per cert, retiraran el polèmic sistema foto-vermell per enganxar els conductors que se'ls salten. El Grup Independent de Rellinars, en canvi, ha fet un GIR a la política municipal i s'ha independitzat de la llista d'ERC. Per amants de la cervesa res millor que l'IPA, els Independents per Argelaguer, mentre que el PDF –el Partit pel Desenvolupament de Fontpineda- és una garantia per a la gestió de l'Ajuntament de Pallejà.

“Visc-a Catalunya”, deia el president Montilla del Polònia. Podrien utilitzar la mateixa fórmula els Veïns Independents de Santa Coloma de Cervelló (VISC-C). I malgrat que el MAR de Sitges podria tenir com a logo el Mediterrani, té com a símbol el Margalló, l'única palmera autòctona d'Europa. De fet, el nom oficial del partit és El Margalló-Partit Independent per Sitges, les Botigues i Garraf, una de les cinc formacions independents dels 13 partits que es presenten en aquest municipi tan fragmentat. Com dien a l'APM, “Ole tu, ole tu”!

 
 

Comentaris