Zapatero demana a ERC i JxCat que reflexionin si no volen quedar "aïllats"

L'expresident del govern espanyol demana al PP que no "exalti passions" amb el tema català

L'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero ha demanat aquest divendres a ERC i JxCat que reflexionin per a no arribar "a l'aïllament" en el tema de l'independentisme, davant la seva negativa al fet que Miquel Iceta fos president del Senat. Així ho ha fet aquest divendres a Palència en un acte de campanya en el qual ha participat al costat del candidat a la presidència de les Corts, Luis Tudanca, i la candidata a l'alcaldia de la capital palentina, Míriam Andrés.

 

En aquest sentit, Zapatero s'ha referit a les veus que diuen que el PSOE posa en perill la unitat d'Espanya i els ha recomanat que tornin a començar a conèixer la història d'Espanya perquè tot és per un "deliri acusador" als socialistes. "Quan estàvem lluitant per la fi d'ETA ens deien que estàvem jugant amb les víctimes del terrorisme. Ara Pedro Sánchez està mantenint el pols amb diàleg i no portava un dia a la Moncloa i ja l'estaven acusant que havia venut Espanya als independentistes", ha denunciat.

 

 

Aquesta "mentida absoluta" és el que segons ell ha portat al bloc de la dreta a la derrota electoral. Així, ha explicat que han arribat a un estat de "desordre i dimissió" perquè no saben per on van per una "excessiva obsessió" contra el Partit Socialista ha subratllat. I és que, segons Zapatero, els ha anat malament perquè han agafat el discurs de l'extrema dreta que "és fals i l'han difós" i per això fins que no canviïn aquest enfocament dels grans temes d'Espanya no tindran l'oportunitat de ser majoria.

 

D'altra banda, Zapatero ha apuntat que no ha demanat a la dreta que s'abstinguin en la presidència de Pedro Sánchez, però almenys haurien de "per Espanya i per ells mateixos" deixar de seguir amb la gran falsedat de la venda del país als independentistes per part del govern socialista. "L'única cosa que fan és excitar passions i confondre a la ciutadania i retardar el que inevitablement serà un procés de diàleg perquè Catalunya recuperi uns mínims de convivència i estabilitat" ha afirmat.

 

Comentaris