Urtasun es conjura a lluitar pel feminisme a Europa contra la ultradreta

Debat del candidat dels comuns a les europees amb líders del moviment feminista

El candidat d’En Comú Podem, Ernest Urtasun, ha participat aquesta tarda en un debat sobre feminisme celebrat aquesta tarda a  l’Ateneu del Raval de Barcelona. Un col·loqui que ha servit perquè l’eurodiputat s’hagi compromès a continuar la lluita feminista a les institucions europees i més davant el perill de l’augment electoral de l’extrema dreta.

 

Urtasun que ha estat membre de la comissió de les Polítiques d’Igualtat al Parlament, ha admès que a Brussel·les encara no s’ha fet prou feina. “No hem tingut estratègia d’igualtat”, ha retret Urtasun tot i reconèixer alguns avenços. L’eurocandidat dels comuns s’ha compromès a portar el “feminisme al cor de totes les polítiques”. En aquest sentit, ha asseverat que la seva formació lluitarà per aprovar una “Directiva Europea específica contra la violència de gènere” perquè hi ha molts Estats que encara no tenen.

 

També ha argüit com a objectiu prioritari aplicar la prespectiva de gènere en el sistemes de pensions públiques com és la reforma del treball a temps parcial que perjudica més a les dones. “Ni les reformes laborals ni la de les pensions han tingut en compte la perspectiva de gènere. Combatre l'escletxa salarial és vital, per això volem copiar el model islandès de transparència salarial”, ha defensat.

 

Calbot al feminisme de JxCAT

 

 

Per altra banda, Urtasun també ha carregat els neulers contra la número dos de JxCAT a l’alcaldia de Barcelona, Elsa Artadi. Concretament, Urtasun ha retret les paraules d’Artadi que assegurava que tenia un altre concepte de feminisme que el d’Ada Colau, candidata a la reelecció a l’alcaldia per Barcelona dels comuns.

 

“Quan Elsa Artadi diu que el seu feminisme és contrari a d'Ada Colau és perquè els governs on és JxCat han retallat un 30% les partides d'igualtat, mentre que l'Ajuntament de Barcelona ha doblat les places en pisos d'acollida per a víctimes de violència masclista”, ha sentenciat.

 

Al debat  hi participaven Almudena Rodríguez, Marta Junque, Nati Veraguas i Neus Pociello, activistes i líders del moviment feminista. Urtasun ha volgut així confrontar les dues visions polítiques del feminisme. Per una banda, la concepció del centre dreta i la dels comuns que es comprometen a utilitzar com a referent a Europa les polítiques de gènere del mateix ajuntament de Barcelona.

 

Comentaris