Urtasun demana "una majoria d’esquerres" a les europees

L’eurodiputat i de nou candidat dels comuns assegura que l’aturen als passadissos del Parlament Europeu

El candidat dels comuns al Parlament Europeu, Ernest Urtasun (ICV), ha donat el tret de sortida a la campanya electoral participant al míting de Barcelona en Comú i ha compartit protagonisme amb les primeres espases del govern municipal barceloní. Ha demanat “una majoria d’esquerres” el proper 26-M i ha descrit les eleccions europees com “la segona volta” dels comicis espanyols del passat 28 d’abril. “Si vam parar l’extrema dreta a Espanya per construir una majoria d’esquerres, ara ho hem de fer també a Europa!”, ha proclamat.

 

El parlamentari “més elegant i més dandy” de Brussel·les, com l’ha definit amistosament el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello en presentar-lo, ha advertit del repte de “fer front a l’extrema dreta” al continent. “El que alimenta l’extrema dreta són les polítiques de retallades de drets i enfrontament”, ha defensat el candidat. “Europa ha estat segrestada per les forces neoliberals i no permetrem que posin el somni europeu en mans d’uns pocs”, ha afegit. 

 

 

Urtasun s’ha desfet en elogis cap al govern d’Ada Colau i ha afirmat que pels passadissos de les institucions europees el feliciten molt sovint per les polítiques barcelonines. “A l’Europa de l’austeritat, Barcelona ha estat la ciutat que més ha augmentat la inversió social”, ha assegurat. “Quin exemple, Barcelona, de lluita contra els lobbies per fer que les ciutats siguin de la gent”, ha afegit. També ha asseverat que la capital catalana ha lluitat durant anys “en solitari” contra el canvi climàtic, que ha situat com el major desafiament de les properes dècades. 

 

Comentaris