Torrent defensa que "cal millorar Europa" i aposta per una UE fidel als drets fonamentals

El degà del cos consular reivindica els valors europeus del "respecte a la llibertat, a la democràcia i a l'estat de dret"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat que en "un context de retallades de llibertats" Catalunya continua implicant-se en la construcció d'una Europa fidel als seus principis fundacionals, els drets humans fonamentals. En l'acte al Parlament amb motiu el Dia d'Europa, Torrent ha reivindicat d'aquesta manera que "cal millorar Europa" davant el cos consular acreditat a Barcelona. El degà del cos consular i cònsol general del Regne Unit, Lloyd Milen, ha volgut posar de relleu la importància dels valors d'Europa que, segons ha dit, són el "respecte per la dignitat humana, per la llibertat, per la democràcia i per l'estat de dret". Una valors que, segons ha afegit, han assegurat la convivència després de al Segona Guerra Mundial.

En la tradicional recepció al despatx d'audiències del Parlament, Torrent s'ha dirigit al cos consultar per dir-los que, com ells saben, Catalunya és un país "de pau i solidaritat". "Un país que estima les llibertats, la pluralitat i la diversitat", segons ha afegit. Amb la mirada posada a les eleccions europees del 26 de maig, el president del Parlament les ha qualificat de "determinants" i s'ha mostrat convençut que la ciutadania catalana hi participarà activament. "Entenem que votar és la millor manera de gestionar els conflictes i la pluralitat d'interessos que comporta conviure en societat", ha argumentat. 

El president del Parlament ha assenyalat que els catalans continuen veient Europa amb esperança des de la consciència que cal millorar-la, no només en referència a les institucions sinó també el concepte en ell mateix. En aquest sentit, Torrent ha declarat que els catalans són profundament europeistes i creients en aquest horitzó. Per la seva banda, Milen ha posat de relleu la feina d'organitzacions com la UE, el Consell Europeu i la OTAN per garantir els drets humans i l'estat de dret. "Podem celebrar que als nostres països hi ha respecte per la dignitat humana, per la llibertat, per la democràcia i per l'estat de dret", ha afegit tot advertit que "no s'ha de mirar massa enrere per veure què pot passar quan s'obliden els valors", en referència a la Segona Guerra Mundial.

 
 

Comentaris