Sánchez, "el negociador" dels socialistes en la repartició de càrrecs a la UE

El president assegura que a Europa "no s'entén" que C's "es recolzi en la ultradreta per formar governs"

El president en funcions Pedro Sánchez ha anunciat que serà "el negociador principal" dels socialistes europeus en la repartició de càrrecs a la UE. A la seva arribada a la cimera europea d'aquest dimarts on els caps d'estat i de govern començaran a discutir la renovació de la cúpula a la UE, Sánchez ha assegurat que la família socialdemòcrata l'ha escollit per liderar aquestes converses en les quals defensarà la candidatura de Frans Timmermans com a president de la Comissió Europea. D'altra banda, preguntat pel paper de Ciutadans a Brussel·les, Sánchez ha criticat que a Europa "no s'entén" que "un partit que s'autodenomina com a liberal es recolzi en la ultradreta per formar governs". Així, ha criticat que hi ha "una contradicció molt important" a C's, a qui exigeix "reconsiderar" la seva estratègia després de les eleccions. "No es pot estar sostingut per formacions antieuropees ni d'extrema dreta", ha dit.


Sánchez ha assegurat que tots els líders socialistes defensaran la candidatura de Timmermans. "Crec que Frans Timmermans és el millor candidat per a la Comissió", ha assegurat. D'altra banda, Sánchez ha remarcat que des del 1979 els socialistes i populars no tenen una "majoria absoluta" per imposar el seu criteri a l'hora de repartir els alts càrrecs a la UE i ha apostat per "obrir l'espai polític a altres famílies polítiques", concretament, als "liberals i ecologistes", . "Hem de mostrar aquesta pluralitat", ha reivindicat.
 

Reunions a Brussel·les
 

 

Sánchez s'ha reunit al migdia amb els primers ministres de Bèlgica, Holanda, Portugal i amb el president francès, Emmanuel Macron. Per al govern espanyol de cara a la nova legislatura europea "està agafant força una aliança de forces europeistes i progressistes", segons fonts diplomàtiques. A primera hora de la tarda, Sánchez s'ha reunit mitja hora amb la cancellera Angela Merkel i posteriorment amb els líders socialistes i el primer ministre grec Alexis Tsipras.

 
 

Comentaris