Sánchez insisteix: "Veten Iceta perquè representa l’amor per Catalunya i Espanya"

El líder del PSOE defensa la foralitat navarresa i ho contraposa a l’aliança d’UPN, PP i Cs

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres en un acte a Pamplona que les forces independentistes “veten” la designació com a senador del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, “perquè representa tot allò que no volen per a Catalunya”. “Representa l’amor i el compromís per Catalunya i per Espanya, la defensa de la Constitució i de l’Estatut”, ha dit, perquè “ha defensat l’Estatut, la convivència i l’ordre constitucional”. Malgrat aquest fet, ha advertit, els independentistes “no frenaran ni vetaran les ganes d’avançar a favor de la concòrdia i la convivència”.

 

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en un acte a Pamplona on ha assegurat que el PSOE és “l’únic partit que defensa la foralitat navarresa” i ha criticat l’aliança “inexplicable” d’UPN i Cs, que han contituït juntament amb el PP les sigles Navarra Suma. També ha insistit en la possibilitat que PP i Cs es posin d’acord amb Vox allà on puguin. Ha assegurat que el 28-A els ciutadans van enviar el missatge “diàfan” que amb l’ultradreta “no es pot pactar” i “tot i així les dretes continuen dient el mateix que deien: que si sumen s’entendran”. 

 

 

Per aquest motiu, i també respecte al nacionalisme basc, ha insistit que els ciutadans els hauran de tornar a dir el 26 de maig “que no es pot pactar amb l’ultradreta” i ha demanat “governs autonòmics i municipals compromesos amb serveis socials i no amb entelèquies d’identitat que no tenen res a veure amb el que volen els navarresos”.

 

Comentaris