Sánchez des de Barcelona: “La Constitució és la pàtria de tots els espanyols”

El president del govern espanyol demana un "vot de coherència" el 26-M per seguir "avançant"

Pedro Sánchez torna a aprofitar el seu pas per Barcelona per enviar un missatge a l’independentisme: fora de la Constitució espanyola, ni aigua. El president del govern espanyol en funcions ha aterrat al míting central del PSC per donar suport a Jaume Collboni, que ha acollit la fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu, on s’han aplegat unes 2.000 persones. Aquí Sánchez ha dit sense possibilitat a rèplica: “La Constitució és la pàtria de tots els espanyols i espanyoles i no és patrimoni de ningú”. Una advertència també perles dretes.

De cara a les eleccions de diumenge ha demanat un “vot de coherència” i que aposti pel “futur, l’avenç d’Europa, Barcelona i Catalunya”. Sánchez no s’ha entretingut gaire en parlar del conflicte català i s’ha limitat a defensar “l’autogovern” davant d’aquells que en els darrers anys “l’han posat en dubte”. Davant d’aquests discursos, Sánchez ha defensat “la diversitat” de l’Esta que és, segons diu, “el que ens fa forts” perquè “ens fa mirar cap al futur i no retrocedir”.

Sánchez considera que fora del seu projecte la resta no tenen una proposta col·lectiva i veu els seus adversaris interessats només en tirar endavant “projectes de supervivència personal”.

Iceta: “S’ha acabat el monopoli de parlar en nom de Catalunya”

De la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit que quan els socialistes es posen en “marxa” són “imparables” com es va “demostrar” el 28-A “aturant les dretes”. Iceta s’ha referit a la seva fracassada designació com a president del Senat per culpa “del sectarisme dels independentistes i la complicitat de la dreta” i ha advertí que aquella decisió “no anava de cadires” sinó que es tractava d’un projecte col·lectiu que no han pogut aturar perquè “entre el sectarisme dels independentistes i la crispació dels altres s’està obrint una força serena, imparable, la del socialisme democràtic”.

Iceta ha afirmat que els socialistes no s’aprofiten dels problemes, sinó que els resolen i que la seva proposta és la “convivència, el diàleg i les solucions”. Per això, en el conflicte català Iceta ha assegurat que els socialistes aposten per “buscar el diàleg dins la llei, per Catalunya i per Espanya”. Carregant contra els independentistes, Iceta ha avisat que “s’ha acabat el monopoli de parlar en nom de Catalunya” perquè “Catalunya té altres portaveus” i diumenge “es tracta de reforçar les opcions de progrés i el socialisme”.

Borrell usa el Brexit contra l’independentisme

El candidat del PSOE per Europa Josep Borrell ha centrat la seva intervenció en parlar dels reptes del bloc europeu. Ha mencionat la crisi de l’euro i la guerra de Síria com els dos problemes principals que s’han produït. De la guerra de Síria, a més, ha sorgit el problema dels populismes contra la immigració, creant la “llegenda que l’emigrant és un perill i que s’han de tancar les fronteres”. En aquest míting ha repetit l’argument contra la independència fent servir el Brexit. “Com van poder pensar que Catalunya se’n podia anar d’Espanya per avui per demà veient tots els problemes que hi ha ara amb el Brexit?”

 

Timmermans crida a protegir Espanya dels que volen “violentar la llei”

El candidat socialista a presidir la Comissió Europea, Frans Timmermans, s’ha dirigit als militants socialistes en un discurs en català i castellà, mostrant-se convençut que el PSC guanyarà les eleccions de diumenge enviat un missatge de “no passaran” als seus adversaris. Timmermans ha dit que no es pot permetre que a l’Estat espanyol “guanyin els partits nostàlgics” i que la dreta també ha de ser derrotada a Catalunya.

El socialista s’ha referit també al conflicte català assegurant que s’ha de “protegir Espanya” d’aquells que, segons el seu parer, “volen violentar les lleis”. Timmermans ha afegit que “fora del marc legal i de l’Estat de dret no hi ha democràcia ni solució a res” i que “les lleis garanteixen els nostres drets i es canvien a través del diàleg per sumar majories”. El socialista ha indicat que calen “gestos i voluntat de diàleg” i no parlar de diàleg “per després dinamitar les vies per l’entesa”.

 

Comentaris (40)
Koldo T. Fa 3 mesos
Aquest imbecil encar no ha entès que els catalans no som espanyols.
JordiP Fa 3 mesos
I encara té la cara de demanar vot coherent mentre els seus seqüaços trien "la solució coherent" amb problema dels diputats presos polítics. Coherent amb la misèria mental del autodits socialistes. De totes les interpretacions possibles han anat a triar la més lesiva. Por? Anticatalanisme?
ESPAÑA MISERABLE Fa 3 mesos
... i la presó dels catalans
X*2 Fa 3 mesos
Dons confiteula , a nosaltres ens la porta fluixa, no som espanyols, ni volem ser-ho.... i que no ens robeu més, clar, perque n'estem fins els collons
Pedrito Fa 3 mesos
No te esfuerces, solo puedes engañar a garrulos miopes cerebrales, los catalanes podemos ver las cuerdas de marioneta que te atan a las manos del IBEX35.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT AMB E.R.C. A CARDEDEU POSEN UN CANDIDATO NO INDEPENDENTISTA PER ALCALDE DEL POBLE ¿ JA NO HUS QUEDEN INDEPENDENTISTES DE VERITAT AUTENTICOS ? Fa 3 mesos
Pedro San chez Presidente de los Españoles , SI LA CONSTITUCION ES LA PATRIA DE LOS ESPAÑOLES MUY BIEN Para bosotros la aprobecheis LA PATRIA CATALANA DELS CATALANS I CATALA NES ÉS I SERA SEMPRE CATALUNYA No ja una PATRIA MILLOR QUE AQUESTA ..Espanya és el Maltractador que ens bMaltracta i vol matar Catalunya ara la ofega economicament ...UN PAIS UNA SOLA LLENGUA OFICIAL ÉS I SERA LA CATALANA A CATALUNYA CAP ALTRA UN PAIS UNA BANDERA LA SENYERA
Josep Sierra Roca Fa 3 mesos
Segurament té raó aquest home al dir que "la constitución es la patria de todos los españoles"; òbviament, doncs, no ho és dels que no ho son (o només ho son administrativament). Sigui com sigui, els espanyols, amb aquesta constitució no tenen gaire bona pàtria. Potser va sent hora que la millorin.
$$$$$ Fa 3 mesos
Sr Sánchez Catalunya encarna el progreso, un progreso del que los mesetarios huís, abandonais y/o combatís. No vengais a este país con vuestras males artes para convencer una minoría de aborregados.
Llibertat presos polítics i retorn dels exiliats Fa 3 mesos
El vell règim de la transición sempre porta per bandera la constitución per reprimir i colpejar. El sanchito n'és especialista i es pensa que no ho veiem.
bota Fa 3 mesos
Pedro Sánchez Castejón -franquistas al poder de España.
Andreuza Fa 3 mesos
Si, si la pàtria de tots els espanyols, però NO dels catalans...el tribunal constitucional prou que ho va deixar clar amb la sentència de l'estatut.
Orgullosos de ser catalans/nes Fa 3 mesos
Catalunya no és ni serà mai espanya, concepte imposat per el antic regne de Castella. Només ens volen per diners, la resta és odi pur. ll*ll
Pepix Fa 3 mesos
Srs. Sánchez, Iceta, Borrell. Mr. Timmermanns: Cuando las constituciones y las leyes se vuelven rígidas y se hacen artículos de fe, dejan de ser útiles. Quand les constitutions et les lois deviennent rigides, elles ne sont plus utiles
jo Fa 3 mesos
Be, jo fa anys que sempre tinc un exemplar al water i no compro paper higiènic.
Manel Fa 3 mesos
Sánchez el pallaso bofó del Borbó i franquisme
Josep el rebel Fa 3 mesos
Pateixen de pensament únic i no s'adonen que la Constitució és neofranquista, entre altres coses perquè normalitza i blanqueja el franquisme, el feixisme, etc.
Marta Fa 3 mesos
Jo la "patria" la tinc penjada com a paper de wc.
2019 pera Fa 3 mesos
Sr. Sanchez, de que sirve una españa, si no respeta los derechos mas basicos y fundametales, derecho a una vida dicna, derecho a un trabajo dicno, derecho a una educacion dicna.... a perdo, que hablamos del reino de españa donde solo interesa el Estado espanol. Pues quedeselo. Y que le valla bonito, pero dejenos vivir.
fideli Fa 3 mesos
i una merda!, traïdor a la teva República
Nuur Fa 3 mesos
Xanxez i la momia? No la dacas del valle? Awui no us volem colla de desgraciats. Encara brindo pel disgust del iz. Iros a bailar los dos con la consti a Madrid. Aixo es Caralunya i aviat la Republica catalana estara a l'abast de tots els catalans, no dels colonos. No us volem. Singulars end va dir que erem el tal Sanchez als caralans....
image/svg+xml