Sánchez des de Barcelona: “La Constitució és la pàtria de tots els espanyols”

El president del govern espanyol demana un "vot de coherència" el 26-M per seguir "avançant"

Pedro Sánchez torna a aprofitar el seu pas per Barcelona per enviar un missatge a l’independentisme: fora de la Constitució espanyola, ni aigua. El president del govern espanyol en funcions ha aterrat al míting central del PSC per donar suport a Jaume Collboni, que ha acollit la fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu, on s’han aplegat unes 2.000 persones. Aquí Sánchez ha dit sense possibilitat a rèplica: “La Constitució és la pàtria de tots els espanyols i espanyoles i no és patrimoni de ningú”. Una advertència també perles dretes.

De cara a les eleccions de diumenge ha demanat un “vot de coherència” i que aposti pel “futur, l’avenç d’Europa, Barcelona i Catalunya”. Sánchez no s’ha entretingut gaire en parlar del conflicte català i s’ha limitat a defensar “l’autogovern” davant d’aquells que en els darrers anys “l’han posat en dubte”. Davant d’aquests discursos, Sánchez ha defensat “la diversitat” de l’Esta que és, segons diu, “el que ens fa forts” perquè “ens fa mirar cap al futur i no retrocedir”.

Sánchez considera que fora del seu projecte la resta no tenen una proposta col·lectiva i veu els seus adversaris interessats només en tirar endavant “projectes de supervivència personal”.

Iceta: “S’ha acabat el monopoli de parlar en nom de Catalunya”

De la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit que quan els socialistes es posen en “marxa” són “imparables” com es va “demostrar” el 28-A “aturant les dretes”. Iceta s’ha referit a la seva fracassada designació com a president del Senat per culpa “del sectarisme dels independentistes i la complicitat de la dreta” i ha advertí que aquella decisió “no anava de cadires” sinó que es tractava d’un projecte col·lectiu que no han pogut aturar perquè “entre el sectarisme dels independentistes i la crispació dels altres s’està obrint una força serena, imparable, la del socialisme democràtic”.

Iceta ha afirmat que els socialistes no s’aprofiten dels problemes, sinó que els resolen i que la seva proposta és la “convivència, el diàleg i les solucions”. Per això, en el conflicte català Iceta ha assegurat que els socialistes aposten per “buscar el diàleg dins la llei, per Catalunya i per Espanya”. Carregant contra els independentistes, Iceta ha avisat que “s’ha acabat el monopoli de parlar en nom de Catalunya” perquè “Catalunya té altres portaveus” i diumenge “es tracta de reforçar les opcions de progrés i el socialisme”.

Borrell usa el Brexit contra l’independentisme

El candidat del PSOE per Europa Josep Borrell ha centrat la seva intervenció en parlar dels reptes del bloc europeu. Ha mencionat la crisi de l’euro i la guerra de Síria com els dos problemes principals que s’han produït. De la guerra de Síria, a més, ha sorgit el problema dels populismes contra la immigració, creant la “llegenda que l’emigrant és un perill i que s’han de tancar les fronteres”. En aquest míting ha repetit l’argument contra la independència fent servir el Brexit. “Com van poder pensar que Catalunya se’n podia anar d’Espanya per avui per demà veient tots els problemes que hi ha ara amb el Brexit?”

 

Timmermans crida a protegir Espanya dels que volen “violentar la llei”

El candidat socialista a presidir la Comissió Europea, Frans Timmermans, s’ha dirigit als militants socialistes en un discurs en català i castellà, mostrant-se convençut que el PSC guanyarà les eleccions de diumenge enviat un missatge de “no passaran” als seus adversaris. Timmermans ha dit que no es pot permetre que a l’Estat espanyol “guanyin els partits nostàlgics” i que la dreta també ha de ser derrotada a Catalunya.

El socialista s’ha referit també al conflicte català assegurant que s’ha de “protegir Espanya” d’aquells que, segons el seu parer, “volen violentar les lleis”. Timmermans ha afegit que “fora del marc legal i de l’Estat de dret no hi ha democràcia ni solució a res” i que “les lleis garanteixen els nostres drets i es canvien a través del diàleg per sumar majories”. El socialista ha indicat que calen “gestos i voluntat de diàleg” i no parlar de diàleg “per després dinamitar les vies per l’entesa”.

 

Comentaris