Queixa d’ALE per l’absència de Junqueras al debat dels ‘spitzenkandidaten’

El partit europeu on s’integra ERC protesta perquè el format triat només permet un candidat de cada grup parlamentari

Queixa de l’Aliança Lliure Europea (ALE) perquè el seu candidat a presidir la Comissió Europea, Oriol Junqueras, no participarà aquest dimecres en el debat entre els candidats que acull l’Eurocambra. Segons ha pogut saber l’ACN, el partit europeu va queixar-se fa uns dies a la Unió Europea de Radiodifusió pel format escollit, que només permet un candidat en representació d’un grup parlamentari en lloc d’un candidat per partit. La fórmula impedeix que Junqueras pugui participar-hi ja que la candidata dels Verds, Ska Keller, és per als organitzadors, veu representant del grup parlamentari actual, que inclou els Verds i ALE.

 

Amb tot, la fórmula dels ‘spitzenkandidaten’ és correspon en realitat amb candidats proposats pels partits i no pels grups parlamentaris, que poden canviar en la pròxima legislatura. Per tot plegat, ALE considera que la selecció dels candidats és “incoherent” i "limita" la participació de Junqueras. 

 

 

En el debat a Brussel·les des del Parlament Europeu, que comença a les 9 de la nit, hi participaran Nico Cué (Esquerra Europea), Ska Keller (Verds), Jan Zahradil (ACRE), Margrethe Vestager (ALDE), Manfred Weber (Partit Popular Europeu) i Frans Timmermans (Partit Socialista Europeu).

 

Comentaris