Puigdemont dona per fet que l'intent d'Espanya per suspendre'l a Europa fracassarà

"Al Parlament Europeu no ens podrà suspendre cap jutge prevaricador, no hi haurà cap Llarena amb el braç tan llarg com per demanar que ens apartin", afirma

El candidat de JxCAT-Lliures per Europa, Carles Puigdemont, està convençut que l’Estat espanyol ho tindrà difícil —per no dir que impossible— per intentar suspendre els exiliats si acaben aconseguint el seu escó al Parlament Europeu. Les darreres setmanes algunes informacions han apuntat que el govern espanyol ja ha activat un exèrcit d’assessors jurídics per estar preparats per una batalla jurídica contra Puigdemont que tothom dona per fet que tindrà lloc a partir del 26-M. En un míting a Girona, Puigdemont ha dit que a Europa els exiliats s’hi mouran “lliurement” i es relacionaran “amb qui calgui” perquè, a diferència de l’Estat espanyol, “al Parlament Europeu no ens podrà suspendre cap jutge prevaricador, no hi haurà cap Llarena amb el braç tan llarg com perquè demani a la cambra que ens apartin”.

Puigdemont ha expressat el seu compromís per continuar la tasca que ha estat fent el darrer any i mig des de l’exili amb els rèdits judicials aconseguits a Bèlgica, Alemanya i Escòcia: “Com que ens volien fora, hem de ser dins, com que ens volien callats, hem de parlar, com que ens volien quiets, hem de seguir voltant arreu d’Europa i per tot el món”.

El president a l’exili ha demanat fer un esforç els “dies i hores que queden” per aconseguir enviar “un missatge nítid i sense dubtes” a Europa el 26-M. Un missatge a partir d’un resultat que no ofereixi cap altre interpretació possible que no sigui que “l’1-O continua guanyant, que envia la seva gent al parlament espanyol, al Senat i al Parlament Europeu, que continua tenint la fortalesa en la seva veu i que ara es guanyarà el dret de ser escoltada per Europa”.

D’aquesta manera, ha insistit Puigdemont, Europa, “a qui ja li anava bé fer-se l’orni”, no tindrà més remei que “escoltar” la gent de l’1-O i fer-ho “allà on s’escolten els representants dels seus ciutadans, que són els parlaments”. El president a l’exili ha demanat aconseguir el suport dels indecisos i convèncer aquells que recorren al vot “sofisticat”.

Puigdemont confia en una victòria contundent perquè l’Estat espanyol no pes pugui “continuar amagant de la seva responsabilitat a Europa” perquè els virtuals europarlamentaris de JxCAT estaran “vigilant des del cor de les institucions europees” i seran “molt exigents”. Ells ho podarn fer, ha dit, perquè l’Estat no els podrà “enviar a dormir a la presó” com els seus companys presos polítics a Espanya.

Retret de Torra a Colau

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat en el mateix míting des de Girona que Barcelona hagi “abdicat” els darrers anys “de ser capital del país” i que, en el seu lloc, la capitalitat de Catalunya l’ha acabat assumit la ciutat gironina, sota el comandament de l’alcaldessa Marta Madrenas. Ha estat un retret implícit de Torra  cap a l’alcaldessa barcelonina, Ada Colau, encara que no l’ha mencionat.

 
Torra ha acompanyat Madrenas en el míting de Girona

Torra ha acompanyat Madrenas en el míting de Girona

El president ha demanat també el vot per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, a qui ha agraït el suport de la seva alcaldia a les institucions catalanes durant el procés: “Barcelona ha abdicat de ser capital del país i la ciutat que ha estat al costat de les institucions catalanes ha estat Girona i la seva alcaldessa, que ha assumit la capitalitat del país”. Torra ha afegit dirigint-se a Madrenas: “T’ho vull agrair perquè heu estat al costat resistint tos els embats, liderant l’esperit de l’1-O al costat de les institucions del país”.

 

Comentaris