Puigdemont crida a “fer història” el 26-M per provocar la “histèria” als “demòfobs” de l'Estat

El president a l'exili tanca la campanya demanant que es concentri el vot independentista en JxCAT

El president a l’exili, Carles Pugidemont, ha tancat la campanya per les europees fent una crida a concentrar el vot independentista en JxCAT aquest diumenge, la candidatura que, segons ha dit, més pot fer la guitza al socialista Josep Borrell. Ha assegurat convençut que aquest és el camí per “fer història” i de pas provocar la “histèria” als “demòfobs de l’Estat espanyol”, els que han intentat fer descarrilar la seva candidatura. “Conjurem-nos per fer història perquè és possible”, ha subratllat Puigdemont.

El cap de llista de JxCAT presenta la llista com la més rebel davant dels intents “d’aniquilar” les aspiracions independentistes i ha advertit que ara cal “un darrer esforç” per donar “una resposta clara”. I aquesta resposta ha de ser necessàriament decantant la balança cap a JxCAT amb “el vot independentista i republicà veritablement rupturista amb el règim del 78”. És, segons ha dit Puigdemont, “la candidatura que més temen”.

El candidat socialista Josep Borrell s’ha convertit també en l’argument de clausura per Puigdemont: “Què pot derrotar Borrell clarament? Nosaltres. Qui podrà parar els peus a Borrell explicant sopars de duro? Ja li hem parat els peus, ja l’hem obligat a haver de donar explicacions a periodistes o en parlaments”. El líder de JxCAT compta amb poder treballar des del Parlament Europeu per fer de frontissa contra l’Estat i per replicar el seu relat a nivell comunitari.

El president a l’exili defensa que JxCAT és la llista que “més por fa”, des del rei Felip VI fins a la Junta Electoral Central, perquè pot representar que des de dilluns ell juntament amb Comín i Ponsatí esdevinguin a partir de dilluns europarlamentaris.

Ponsatí: "Havíem d'estar més junts, a Barcelona i a Europa"

De la seva banda, Clara Ponsatí ha dit que diumenge s’ha de donar “una lliçó” a les urnes i precisament les imatges de Quim Forn des de la presó li han donat peu a reforçar la petició: “Veient les imatges de Forn com podem pensar en fallar diumenge?” La consellera a l’exili ha lamentat que es podria “haver fet millor” i acostar-se a diumenge “molt més preparats del que estem” perquè “havíem d’estar més junts, a Barcelona i a Europa i a cada situació d’eleccions que se’ns presenti en el futur”. Potser per això ha estat generosa amb la resta de candidats independentistes: “Desitjo que Barcelona sigui la capital de la república i desitjo molts èxits a tots els candidats independentistes”. Amb tot, però, ha demanat que ningú s’oblidi de la papereta de JxCAT i la posi a l’urna diumenge per tenir “un èxit esclatant”.

Toni Comín i Clara Ponsatí (J.B.)

Toni Comín i Clara Ponsatí (J.B.)

 

Comín: la catalana, una causa universal

De la seva banda, Toni Comín ha explicat que allà on van amb Puigdemont “no és possible fer-ho de forma anònima” perquè la gent l’atura pel carrer per donar-li suport, molts espanyols entre aquests, que celebren la seva lluita per “la democràcia”. El conseller a l’exili ha defensat que això demostra que la causa catalana ha deixat de ser particular i s’ha convertit en “una causa universal” i per tant, si importa a la gent que es troba Puigdemont pel món, no és perquè els importi la història de Catalunya sinó perquè “representem la lluita per la llibertat”.

Comín ha afirmat que “la causa de la llibertat mereix aquet sacrifici i que no defallim i persistim” i ha afegit que Catalunya estarà a l’avantguarda “del trajecte que ha de fer Europa” per millorar la democràcia. Per Comín, el projecte de la República catalana és un bon representant del “valor de la llibertat, la democràcia i els drets civils i polítics”.

País i capital de la llibertat

Quim Torra

Quim Torra (J.B.)

El míting final, a la Sala Barts del Paral·lel de Barcelona, ha reunit els presidents Artur Mas i Quim Torra. Mas ha defensat les llistes de JxCAT perquè si triomfen, tant Quim Forn a Barcelona com Puigdemont a Europa, Barcelona i Catalunya es convertiran, respectivament, “en la capital i el país de la llibertat”. De la seva banda, Torra ha demanat aconseguir un resultat “extraordinari” que permeti aconseguir tres escons al Parlament Europeu.

Més informació
 

Comentaris