Puigdemont: "Cap soldat de l'Estat" podrà impedir portar Catalunya a la UE

Comín defensa que volen ser "la veu de l'1-O davant els pobles d'Europa"

El cap de llista de JxCat a les europees, el president a l'exili Carles Puigdemont, s'ha compromès aquest divendres a portar el conflicte català a l'agenda europea, i ha avisat que "no hi haurà Esteban González Pons ni Javier Nart que el puguin parar". "La Catalunya que no volen escoltar l'hauran d'escoltar sí o sí, i això tindrà una conseqüència inevitable: cap soldat de l'Estat que vulgui impedir-ho ho podrà aconseguir", ha recalcat per videoconferència en un míting a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada, i per això ha demanat als 500 assistents que ajudin al fet que ell i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí siguin eurodiputats.

 

Segons Puigdemont, han treballat aquest any i mig des de Bèlgica en condicions molt difícils, per la qual cosa ha cridat a fer possible que puguin tenir en les institucions europees "l'espai que es mereix la Catalunya de l'1-O". "És casa nostra, i si vosaltres voleu, nosaltres posarem la vostra veu. Si estem dins ens escoltaran i es parlarà de nosaltres. A diferència del que voldrien els nostres decebuts apartadors, nosaltres hi serem sempre", ha subratllat.

 

Per al candidat de JxCAT, l'objectiu és guanyar perquè "ningú pugui dir que el que va passar l'1-O és una mica del que cal amagar-se i demanar perdó" i per demostrar que el poble català està al capdavant de la democràcia a Europa. En el míting també ha participat l'eurodiputat eslovè Ivo Vaigl, a qui el Govern ha concedit la Creu de Sant Jordi aquest any, que ha defensat el dret a l'autodeterminació i la voluntat de Catalunya de celebrar un referèndum.

 

"La causa catalana és la causa europea i de la democràcia"

 

També per videoconferència, Comín i Ponsatí han cridat a fer possible que puguin continuar el seu "combat" per internacionalitzar el conflicte català des del si de les institucions europees. "Volem dir als pobles d'Europa que Catalunya té dret a l'autodeterminació i que ja vam exercir aquest dret l'1-O. Volem ser la veu de l'1-O davant els pobles d'Europa", ha recalcat Comín, a més d'afegir que també volen traslladar que això és també una oportunitat per al continent europeu. "La causa catalana no és una causa particular, és una causa europea. És la causa de la democràcia", ha afegit l'exconseller, després d'opinar que des de Brussel·les han trencat l'estratègia judicial de l'Estat.

 

 

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que Puigdemont ha estat el que ha internacionalitzat el conflicte català, però creu que ara és necessari que ho faci "des de dins de les institucions europees".

 

Comentaris