Puigdemont: "Ara toca entrar al cor de les institucions europees"

El president a l'exili reclama el suport per "continuar treballant per allò que ens va dur a l'exili"

El candidat de JxCAT a les eleccions europees, Carles Puigdemont, ha tancat l’acte d’inici de campanya a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona refermant la voluntat d’anar al Parlament Europeu “a continuar treballant per allò que ens va dur a l’exili, per la llibertat i la democràcia”.

Puigdemont ha remarcat la necessitat que l’independentisme obtingui representació a la UE perquè a Catalunya hi ha “la millor cara d’Europa” en contraposició a la “pitjor” que representa l’Estat espanyol, que s’ha esforçat per “apartar” JxCAT i “silenciar” el seus candidats. “Som la llista que més els molesta”, ha denunciat. El president a l’exili ha afegit que ara “toca fer un salt endavant molt gran” perquè “toca entrar al cor de les institucions europees” de manera que no puguin continuar “mirant cap a un altre costat” com, segons ha dit, han fet fins ara.

Clara Ponsatí i Toni Comín (JORDI BORRÀS)

Clara Ponsatí i Toni Comín (JORDI BORRÀS)

Puigdemont ha demanat una massa de vots suficient que permeti l’entrada al Parlament no només d’ell sinó també la de Comín i Ponsatí: “Europa ja no tindrà excuses, l’Estat tindrà moltes més dificultats per aconseguir imposar el seu relat a les institucions europees”.

Poc abans de Puigdemont, han intervingut de manera conjunta per videoconferència Comín i Ponsatí. Ha estat una intervenció breu en la què Comín ha pres la paraula per advertir que “no hem vingut a fer grans discursos, hem vingut perquè volem anar al Parlament Europeu per ser la veu de l’1-O i de l’autodeterminació de Catalunya davant dels pobles d’Europa”. El conseller a l’exili ha subratllat que són candidats també per “desafiar un Estat autoritari” i també amb l’objectiu de “fer entendre a la UE que Catalunya és un dels llocs on s’està jugant la seva ànima, que són els drets civils, polítics, humans, les llibertats, la democràcia i la seva diversitat”.

Els advocats Gonzalo Boye i Jaume Alonso-Cuevillas

Els advocats Gonzalo Boye i Jaume Alonso-Cuevillas

 

Comín ha defensat en aquest sentit que el projecte republicà a Catalunya “vol ser la punta de llança d’aquesta Europa democràtica i diversa”. Al seu costat, Ponsatí ha estat breu: “Penseu tot el que hem fet aquest any amb una sabata i una espardenya en una situació precària i difícil, imagineu si tenim les eines, guanyarem!”

Els advocats dels exiliats, Gonzalo Boye i Jaume-Alonso Cuevillas, han tingut també el seu protagonisme en l’inici de campanya. Els dos han saltat a l’escenari provocant sorollosos aplaudiments. Boye ha fet una crida als ciutadans a “empoderar” Puigdemont, Comín i Ponsatí a les properes eleccions “perquè els puguin representar al Parlament Europeu” i tenir “una veu clara, sobretot persistent i coherent”. L’advocat argentí ha subratllat que “no hi ha un problema d’immunitat” amb els exiliats: “No és un problema jurídic, és una qüestió de vots i això ja depèn de vostès”.

 

Comentaris