Presos i exiliats centren la polèmica del debat entre les candidatures a Europa

Solé (ERC) i Knörr (Junts) s’enfronten a Borrell (PSOE), Garicano (Cs) i Buxadé (Vox) i Montserrrat (PP)

La situació dels presos polítics i exiliats ha centrat des de bon inici i fins al final la polèmica del debat a 9 de les candidatures a les eleccions europees del 26 de maig que ha tingut lloc a TVE i RNE. Els representants d’Ara Repúbliques-ERC i de Lliures per Europa-Junts, Jordi Solé i Gorka Knörr, han qualificat de “vergonya” que no hagin pogut ser al debat els seus respectius caps de llista, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, i han obert un focus sobre el procés al que després s’han anat sumant la resta de representants.

El cap de llista de Cs, Luis Garicano (Cs), ha afirmat que els independentistes no entenen que Europa és “unió” i el nacionalisme “és la guerra”, Josep Borrell (PSOE) ha assegurat que “Puigdemont no és un exiliat, sinó un fugat”, Dolors Montserrat (PP) ha sentenciat que els independentistes són una “anomalia democràtica”, i Buxadé (Vox) ha apuntat que és un "escàndol" que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, pugui moure's lliurement per Europa. El debat ha deixat també un enfrontament entre PP i Cs sobre l’euroordre i entre el PP i el PSOE per les ambaixades.

 

Malgrat que es tractava d’un debat sobre Europa –dividit en tres blocs sobre Europa política i social; economia i fiscalitat, i reptes de la UE- els representants dels partits han centrat ràpidament la discussió en la qüestió catalana, amb un enfrontament que s’ha iniciat per la consideració dels presos “polítics” i “exiliats” per part de les forces independentistes.

 

Comentaris