Meritxell Batet: “ERC i Cs volen evitar que Iceta presideixi el Senat i és intolerable”

La ministra catalana de Pedro Sánchez assegura que els partits que s’oposen a la designació són els que “s’alimenten del conflicte”

La posició d’ERC i Cs, que podrien bloquejar al Parlament la designació del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a senador, és “oportunista”. És l’opinió de la ministra de Política Territorial del govern espanyol de Pedro Sánchez, que aquest diumenge ha sigut a Barcelona per donar suport a la candidatura de Jaume Collboni a l’alcaldia de Barcelona. 

“Massa sovint veiem moltes forces polítiques que tenen concepció de les institucions públiques com si fossin seves i les utilitzen de manera oportunista, partidista, i fan mal a la democràcia, la deterioren”, ha dit. I ha afegit: “Ho estem veient aquests dies al Parlament, amb motiu de la proposta per designar Miquel Iceta perquè sigui senador i pugui presidir el Senat, que seria indiscutiblement bo per a Catalunya". Segons Batet, aquesta designació seria “una expressió del pluralisme”, però “hi ha partits que només entenen el mercadeig i que s’alimenten del conflicte”.

 

La ministra ha volgut recordar que fins i tot en els moments més tensos, els grups parlamentaris han seguit la tradició de facilitar les designacions proposades per al Senat. “Els diputats d’ERC i de Cs van votar-se mútuament els senadors designats després del 155 i avui posen en qüestió la designació de Miquel Iceta, trencant el mínim sentit institucional, la tradició parlamentària i la lleialtat”. A més, ha defensat que “Iceta representa el diàleg i la capacitat de negociació”.

I ha conclòs: “ERC i Cs volen evitar que Iceta presideixi el Senat i és intolerable”.

 

Comentaris