Maragall acusa la Mesa del Congrés de "prostituir la Constitució"

Riba mostra la seva “decepció” amb la resposta del legislatiu als presos

“És una prostitució absoluta de la constitució espanyola”. Aquesta és la conclusió de l’alcaldable d’ERC per Barcelona sobre la decisió de la Mesa del Congrés de “passar-se la pilota” amb el poder judicial respecte la suspensió dels presos polítics diputats i senador. En un acte al Centre Cultural Teresa Pàmies de Barcelona, acompanyat per la majoria dels primeres espases de les candidatures, Maragall ha titllat “d’ignomia” la decisió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, de traspassar la decisió al Tribunal Suprem. Per Maragall, l'escenari és "indecent" i un "mercadeig" entre el poder judicial i el legislatiu-

 

“El poder legislatiu hauria d’estar defensant aferrissadament els drets dels seus diputats”, ha reblat. Maragall ha volgut carregar els neulers amb el PSOE i els Comuns sobre el seu posicionament amb la suspensió dels diputats. “Solidaritat personal tota, però compromís polític cap”, ha assegurat. Per això, ha advertit que sí hi ha “silenci” dels dos membres de la Mesa dels Comuns serà la mostra de la “manca de compromís amb la democràcia i la llibertat” de Barcelona en Comú i Ada Colau. També ha disparat contra les formes i els temps. “No sé que intenten salvar esperant a prendre al decisió; de fet, no sé si és pitjor que la prenguin ara o dilluns”, ha avisat.

 

 

Per al candidat, la situació dels presos mostra la dualitat entre “l’abdicació de Colau o implicació fins al final per la dignitat, la democràcia i la llibertat dels presos polítics i el dret a l’autodeterminació”. Maragall ha anat una passa més enllà i li ha preguntat si està “amb el festeig impúdic amb els socialistes” i s'escora en les declaracions dels membres del PSC. El candidat ha lamentat el "silenci terrible i lamentable" de Podem.

 

Per la seva banda, la número dos d’Oriol Junqueras a la candidatura europea, Diana Riba, ha qualificat de “decepció” la postura del PSOE amb els drets dels presos polítics. “No sabem si governen els jutges o el parlament”, ha sentenciat. “Si el 28 d’abril vam trencar els murs de les presons, el 26 de Maig ho hem de tornar a fer per veure com Oriol Junqueras entra al Parlament Europeu”, ha afegit.

 

 

Comentaris