La JEC denega la reclamació de Puigdemont per tracte desigual al debat de TVE

Atura insercions publicitàries del Departament d'Educació per vulnerar la neutralitat política

La Junta Electoral Central (JEC) ha denegat la reclamació de Junts per suposat tracte desigual de Carles Puigdemont al debat de TVE dels candidats a les eleccions europees del pròxim diumenge. Recorda que TVE no ha exigit qui ha de participar al debat, sinó el format que exigeix la presència física dels candidats. A més, com ja va fer amb Comín, la JEC afirma que la participació per videoconferència "permet al beneficiat una posició desigual" que li pot ser favorable.

La JEC ha pres aquest dimarts altres resolucions. Per exemple, autoritza Joaquim Forn a participar en un acte de campanya però li denega l'enregistrament d'un missatge que s'hauria emès al debat de TV3 d'aquesta nit. I denega a Oriol Junqueras participar en un debat de TVE aquest dimecres. 

 

D'altra banda, la JEC ha estimat la reclamació de Candidatura de Progrés i ha ordenat que s'aturin insercions publicitàries del Departament d'Educació al diari La Vanguardia, per considerar que vulneren la neutralitat política.

En una altra resolució estima la queixa de l'entitat Aixeca't-Levántate i que considera que durant el període electoral els ajuntaments han d'abstenir-se de col·locar símbols partidistes no només als edificis públics i locals electorals, sinó també a qualsevol altre lloc de titularitat pública, per exemple els fanals. La queixa fa referència a una situació concreta de Girona.

 

Comentaris