JxCAT augura "un resultat històric" de Puigdemont a Europa

Elsa Artadi assegura que esperen "una molt bona nit per l'independentisme" a les municipals

JxCAT es prepara per una nit llarga. Elsa Artadi, la número dos per Barcelona, ha sortit poc després de les vuit per fer una primera valoració. Ella mateixa he explicat que no és habitual que els candidats surtin tan d’hora però que d’aquesta manera feien possible que el cap de llista per la capital catalana, Quim Forn, els pogués veure abans que es quedés tancat a la seva cel·la de Soto del Real. Artadi ha valorat molt positivament l’increment de la participació, tant per les municipals com per les europees, un fet que des de JxCAT llegeixen com una demostració que aquests comicis són importants i que “l’independentisme se’ls ha agafat amb especial importància en un moment de gran repressió de l’Estat espanyol”.

Així doncs una primera lectura de les dades ha permès a JxCAT lligar amb un dels seus lemes principals: “Allà on hi ha urnes hi som i guanyem”. Artadi ha mostrat la convicció que aquesta serà “una molt bona nit per l’independentisme” i que hi haurà “canvis importants en la composició del Parlament Europeu”.

 

Artadi, que no ha fet referències explícites a les primeres dades sobre Barcelona, s’ha centrat en ressaltar que JxCAT confia que Carles Puigdemont i la llista “unitària” que ha bastit faci “un resultat històric” a les europees.

Com a nota grisa de la nit, Artadi s’ha referit a l’auge de l’extrema dreta a Europa i l’euroescepticisme: “Com a contrast apuntar que l’independentisme és fonamentalment europeista i això cal posar-ho en valor, serà un missatge important per a les institucions europees i per al poble europeu”.

 

Comentaris