Garicano (Cs): "La majoria dels nacionalistes estan disposats a vendre’s a Putin"

El candidat de Ciudadanos a les eleccions europees diu que "només fa falta mirar per les finestres de Barcelona per veure que Europa està en perill"

El candidat de Ciudadanos a les eleccions Europees, Luis Garicano, ha dit aquest dimarts que "la majoria dels nacionalistes estan disposats a vendre’s a Putin". Així ho ha assegurat en un acte celebrat a Montjuïc que ha comptat amb l'assistència de l'alcaldable a Barcelona Manuel Valls i la Comissària de la Competència de la Comissió Europea, Margretghe Vestager. Preguntat per si aquest 26 de maig "és més perillós el nacionalisme que l'abstenció", Garicano ha manifestat que li preocupa enormement que a diversos països de la Unió Europea es preveu una participació baixa. De la mateixa manera, però, ha dit que els moviments independentistes i els "populismes" representen una "amenaça" per Europa.

Garicano ha dit també que "només fa falta mirar per les finestres de Barcelona per veure que Europa està en perill". L'acte ha estat conduït per Manuel Valls, i Garicano ha aprofitat per lloar-lo i demanar el seu vot per l'alcaldia de Barcelona. Segons ell, el candidat de Ciudadanos per governar l'Ajuntament de la capital catalana és l’únic que pot alliberar Barcelona “del chapapote separatista”. Garicano ha reiterat diverses vegades aquesta idea. "Valls és l’oportunitat perquè Barcelona se'n netegi", ha afirmat.

 

Per altra banda, Margretghe Vestager ha assegurat que "Ciudadanos és part de la solució" dels problemes que té actualment Europa i un "gran exemple de canvi". És per aquest motiu que la Comissària de la Competència de la Comissió Europea ha afirmat que "necessitem un altre tipus de progressisme" a les institucions europees "quee es protegeixi la igualtat de gènere, la democràcia, la llei i la llibertat de premsa", entre molts d'altres aspectes.

Garicano també ha apostat per fer una reforma monetària i canviar la situació actual de l'Euro. "No ens podem permetre una altra crisi", ha avisat. A més de dir que "és necessari gestionar d’una manera conjunta l’Espai Schengen"

 

Comentaris