Eurodiputats denuncien a la Defensora del Poble la prohibició de l'Eurocambra a Puigdemont

Membres de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya alerten que el veto representa "una violació dels seus drets polítics i dels seus votants"

Una desena d'eurodiputats sortints han denunciat en una carta a la Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, la prohibició de l'Eurocambra a l'entrada dels eurodiputats electes de JxCat Carles Puigdemont i Toni Comín a les seves instal·lacions, segons ha pogut saber l'ACN. Aquest grup de membres de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya ha alertat que el fet que dimecres el Parlament Europeu no els permetés entrar a la cambra per fer les acreditacions provisionals, però a altres escollits el 26-M sí, va representar "una violació dels seus drets polítics i dels seus votants", a més d'una "discriminació política". "Li demanem que actuï urgentment i prengui les mesures necessàries perquè el Parlament Europeu respecti els resultats de les eleccions europees", demanen a la carta firmada pels eurodiputats sortints Ivo Vajgl (ALDE), Mark Demesmaeker (ECR), Barbara Spinelli (GUE/NGL), Martina Anderson (Sinn Féin), Indrek Tarand (Verds/ALE), entre d'altres.

 

Si bé el president de l'Eurocambra va decidir dijous suspendre totes les acreditacions provisionals per als eurodiputats electes de l'Estat espanyol per evitar "problemes polítics" a Espanya, aquest grup considera que és "inacceptable" perquè "els eurodiputats de la resta de països europeus poden treballar de manera normal". El grup parlamentari també ha exigit a Tajani i als vicepresidents de la cambra que "rectifiquin" la prohibició a Carles Puigdemont i Toni Comín d'entrar a les instal·lacions "com a nous eurodiputats electes" i que "defensin els seus drets polítics". Així, reivindiquen que tant l'expresident, l'exconseller com el líder d'ERC Oriol Junqueras "han sigut escollits i tenen el dret a ser eurodiputats".

 
 

Comentaris