ERC vol reblar l’hegemonia a Girona: “No hi ha ningú més independentista que nosaltres”

Míting a la cèntrica plaça de Santa animats pels resultats de les eleccions espanyols

Primer aterratge de campanya d’ERC a les terres gironines en aquesta estranya campanya europea. Un míting a la plaça Santa Susanna ha reunit unes dues-centes persones. Diem-ne que ni la campanya, ni la ressaca de les espanyoles, ni la passió europeista ha fet que sigui una una festa. Les coses no estan per alegries. I més quan el candidat està a la presó i l’interès estratègic de la direcció és reblar el clau dels resultats del 28 d’Abril. ERC vol remarcar en aquesta convocatòria electoral -europees i locals- que és el partit de l’hegemonia sobiranista. Sense escarafalls i allunyada del que els seus spin-doctors qualifiquen d’hiperventilació.

 

 

Les comarques de Girona van regalar una alegria a ERC a les passades eleccions. Els republicans van obtenir gairebé el 30% dels vots. Va guanyar. Un resultat històric. Amb uns 28.000 vots de diferència rere JxCAT, que liderava Jaume Alonso Cuevillas. Per això, els directors de campanya han desembarcat amb tota l’artilleria gironina del partit en el primer míting. L'única absència, Diana Riba, la número dos de la llista. No només el president del Parlament, Roger Torrent, sinó que l’aviat exeuroparlamentari Josep Maria Terricabras i l’eurodiptat Jordi Solé, o l’alcaldable Quim Ayats, s’hi ha afegit un vídeo sorpresa des de la presó del cap de llista Oriol Junqueras i del senador electe Raül Romeva. El vídeo no deia pas res de l’altra dijous, però feia el pes al públic absolutament militant per obtenir la hegemonia.

 

 

 

Romeva, Junqueras i Torrent no s’han sortit del guió. Quan les coses van bé, no canviïs la fórmula, diuen a la seu del carrer Calàbria. Junqueras ha esperonat a mantenir-se en guàrdia per anar a votar. “Totes les eleccions són importantíssimes”, ha advertit. I aquestes poden ser l’ITV que ha de passar ERC per fer el gran salt de les eleccions al Parlament previstes per després de la sentència del judici del procés. Torrent, que apunta a nou tòtem del partit, ha estat l’encarregar de subratllar el missatge. “No hi ha ningú més independentista, ni més republicà que nosaltres”, ha insistit. Torrent, institucional, ha venut el sobiranisme tranquil d’ERC per evitar caure en els que “només agafen el megàfon i criden més fort”.

 

Comentaris