ERC demana la victòria perquè és "necessària pel país i per Europa"

Romeva assegura que dimarts agafaran les actes amb “orgull i determinació”

Acte central a Barcelona d’ERC. Tot l’estat major del partit ha desembarcat al Mercat de Sant Antoni de Barcelona. Tots els candidats i tots els referents. Des de l’excap de files dels republicans a la capital catalana i ara conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, a Ernest Maragall, Oriol Junqueras, Raül Romeva o Marta Rovira, i cartes de Dolors Bassa i Carme Forcadell que es prodiga ben poc en actes de partit.  Tots han enviat el mateix missatge, sigui des de l’escenari o través de la web cam de Soto del Real: continuar en la via democràtica i aprofitar les victòries per gestionar el poder municipal i autonòmic a fi i efecte de “ser més i més forts” després del fiasco del 27-O. Però conscient del vot dual, ERC vol esmerçar esforços a Europa, on JxCAT por fer el sorpasso.

 

 

Junqueras i Romeva han tornat a participar via streaming al míting. De fet, l’han obert davant el gran acte electoral que l’Estat els ha organitzat aquesta setmana. “Dimarts agafarem les actes amb orgull i determinació”, ha assegurat Romeva. “Els que ens volen silenciats ens veuran entrar al Congrés i al Senat i demostrarem tantes vegades com faci falta que això se solucionarà fent política”, ha afegit.

 

 

El missatge l’ha reblat Junqueras qualificant de “necessària la victòria no només per al país sinó per Europa”.  “Tenim una oportunitat fantàstica de posar un pres polític a un escó del Parlament Europeu i de demostrar que hi ha gent innocent a la presó”, ha ressaltat el també candidat a presidir la Comissió Europea. La diferència entre pres polític al Parlament i no un exiliat és un matís que ERC ha anat apuntant durant aquesta campanya. En la mateixa línia, Raül Romeva ha reclamat “reforçar Oriol Junqueras”, després de la seva victòria a les eleccions espanyoles. L’objectiu per Romeva és col·lar el “republicanisme” no només a Europa sinó a tots els municipis per constatar el seu caràcter “inclusiu”.

 

Comentaris