ERC aposta per unes presons "amb mirada feminista"

Diana Riba diu que “no ha de ser un tabú” tenir familiars tancats en centres penitenciaris

La candidata d’Esquerra Republicana a les eleccions europees del 26 de maig Diana Riba ha dit aquest dimecres que cal que hi hagi una política al voltant dels centres penitenciaris “amb mirada feminista”. En una trobada amb els mitjans després d’haver fet una visita a les internes de la presó de Wad Ras, la parella de Raül Romeva ha recordat que “tenim al voltant milers de persones que han passat o que tenen un familiar que ha passat per la presó”. “La presó no pot ser un tabú”, ha afegit.

Riba ha destacat que hi ha molts centres penitenciaris -com el de Wad Ras- que estan pensats per homes i que les dones noten que no estan adaptats a les seves necessitats. Ha posat com a exemple una anèctoda explicada per l’exconsellera i presa política Dolors Bassa, que deia que al seu centre penitenciari els homes podien gaudir de la piscina el doble de temps que les dones.

 

És la suma d’aquestes petites coses la que fa que segons ERC calgui una “mirada feminista” al voltant de les presons. “Hem de generar models on les dones i els homes puguin estar en igualtat de condicions”, ha afegit Riba.

No obstant, ha reconegut que des de les institucions europees no es poden fer lleis que obliguin els Estats a fer canvis com aquests als seus centres penitenciaris. Ara bé, sí que es poden fer recomanacions, ha dit. En aquest sentit, ha assegurat que caldria que des d’Europa es recomanés a l’Estat espanyol a fer canvis a les presons amb la mateixa mirada que, segons ha dit Riba, té actualment la Conselleria de Justícia de la Generalitat: “Un model d’integració i no de càstig”.

 

 

Comentaris