Els consells professionals de la CCMA critiquen que la JEC hagi tornat a "grapejar" el debat

Menystenen els arguments esgrimits per denegar la participació de Junqueras i Comín

Els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio han lamentat que les juntes electorals hagin tornat a "grapejar" els continguts i la graella dels mitjans de comunicació públics catalans, en aquest cas el debat electoral europeu "amb l'ajuda de les institucions penitenciàries". "Que sigui un fet recurrent no el converteix en un fet menys lamentable", subratllen els dos col·lectius. Recorden que Oriol Junqueras no hi va poder ser perquè el debat resultava "incompatible" amb el règim general de la presó de Soto del Real fet que, al seu parer, vol dir que aquest règim "està per sobre" del debat previ a unes eleccions i al dret de la ciutadania a conèixer les propostes dels seus candidats.

 

En el cas de Toni Comín, la JEC va argumentar que es col·locava en una posició "desigual" respecte de la resta de candidats perquè no era possible saber amb certesa ni controlar els ajuts que podia rebre al debat. Els conselles professionals, però, lamenten que la JEC "obvia dir que TV3 tenia les "portes obertes" del seu plató per verificar les condicions del dúplex televisiu, que estava ja preparat. De fet, afegeixen, Ciutadans, el partit que denunciava la falta de garantia, "ja havia pactat" la presència d'un representant del partit al plató de Brussel·lès durant el debat "aprofitant les garanties" ofertes per TV3.

 

 

Per tot plegat, els dos consells professionals denuncien la "ingerència" d'una Junta Electoral que "s'immisceix" en la programació dels mitjans públics i en el debat.

 

Comentaris