El PSOE repeteix: “Fora de la Constitució res, dins de la Constitució tot”

Sánchez demana tornar a “plantar cara” a la dreta: “Com que no han entès res, proposo que els ho diguem dues vegades”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha entrat aquest dilluns per primera vegada en campanya a les eleccions del 26 de maig en un acte a Saragossa on ha demanat als ciutadans que “tornin a votar futur mirant endavant” com ho van fer el 28 d’abril. Sánchez - que ha recordat Alfredo Pérez Rubalcaba, “un dels grans que encarnava el compromís amb la causa socialista i un amor i una lleialtat inquebrantable per Espanya”- ha afirmat que el 28-A els espanyols van demostrar que “amb un discurs il·lusionant i optimista es pot plantar cara a la dreta i l’ultradreta”. Ara, ha afegit, cal tornar a enviar Europa el missatge que “es pot” vèncer la dreta. “Segueixen entossudits a si sumen entendre’s, a fer un cordó sanitari i a enfilar-se a la ultradreta. No han entès res, i com que no han entès res, el que proposo és que els ho diguem dues vegades”.

 

En aquest marc, el líder del PSOE ha ironitzat sobre el suposat viatge al centre del PP i en el seu lema de campanya: “Centrats en el teu futur”. “Més que centrats”, ha dit, el PP, Cs i Vox “estan centrats en ells mateixos, en el futur de Rivera, Casado i Abascal”, però “l’únic partit que té un projecte polític per a tot Espanya és el PSOE”. El líder socialista ha demanat un nou vot per al PSOE no només per aturar la dreta, sinó també per completar l’acció de govern. Ha afirmat que aprovarà una nova llei educativa, i impulsarà l’escolarització de 0 a 3 anys, entre altres, però “necessitem administracions autonòmiques i locals que remin en la mateixa direcció”. 
 

 

També ha llançat una advertència respecte a la seva relació amb les forces independentistes. Ho ha fet insistint que el seu govern dirà a ERC i JxCAT “el que diem sempre”: “Constitució i diàleg, diàleg i Constitució, fora de la Constitució res, dins de la Constitució, tot”. 

 

Comentaris