El BOE publica la llista de JxCat després de la rectificació de la JEC

Hi figuren Puigdemont, Comín i Ponsatí

El BOE ha publicat aquest divendres la llista corregida dels candidats en les eleccions europees del proper 26 de maig en la qual torna a aparèixer el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, com a cap de llista de JxCat, juntament amb els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, després de ser rehabilitats per la Junta Electoral Central (JEC).

La Junta va adoptar aquesta decisió una vegada el Tribunal Constitucional va avalar aquest mateix dijous les candidatures dels tres polítics exiliats i va ordenar publicar la llista de JxCat corregida en el BOE. D'aquesta manera, la JEC ha rectificat la decisió que va adoptar el passat 29 d'abril quan va decidir excloure tots tres de la candidatura europea de JxCat en estar processats per rebel·lió en la causa contra el Procés i el referèndum de l'1-O.

L'organisme arbitral va atendre llavors parcialment els recursos del PP i Ciutadans perquè no es donés via lliure a aquesta llista en concloure que els tres exiliats no figuraven adequadament en el cens electoral i tampoc no havien acreditat reunir les condicions necessàries per fer-ho. En aquest context, els van excloure en considerar que no eren electors i tampoc "elegibles".

No obstant això, la resolució va generar un cisma en la mateixa JEC perquè el president de l'organisme, el vicepresident i dues vocals més van signar un vot particular discrepant en defensar que havia de prevaler el dret a presentar-se en les eleccions.

 

Després d'aquesta primera decisió de la JEC, JxCat va substituir els noms dels fugits en la candidatura europea pels de l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, com a número u, seguit de l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i, en el tercer lloc es va situar l'exsocialista Beatriz Talegón. Els tres van ser proclamats candidats i els seus noms van aparèixer en el BOE el 30 d'abril

 

Comentaris