Cuevillas avisa que una “intervenció” obligarà l’Estat a “moure fitxa” en uns mesos

Puigdemont demana el vot per seguir defensant des de l'exili "la legitimitat del Govern que va fer l’1-O"

“És tot surrealista, no sé si m’esteu fent una broma i tot això no està passant perquè costa donar-hi crèdit”. L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas amb el seu estil particular de fer discursos que ja s’ha fet un lloc als mítings de JxCAT, ha imprès un to enigmàtic a la seva intervenció d’aquest dimecres a Badalona. Cuevillas ha dit que amb els vots de la gent i l’opinió pública internacional els astres s’alinearan a favor de la república catalana. Ara bé, “caldrà un detonant”, ha advertit. “Però en els propers mesos —ha continuat—, passaran coses que ens permetran una intervenció que obligui l’Estat a moure fitxa, sabem que voluntàriament no ho faran, però els obligarem a fer-ho”.

No ha donat més detalls i ha deixat l’interrogant sobrevolant, després d’haver comentat l’actitud dels darrers dies del president del Tribunal Suprem Manuel Marchena. “Cal sentit comú i bona educació, no pots presidir adequadament un judici”, ha advertit. L’aspresa recent de Marchena és per Cuevillas un element que fa mala espina: “És el preludi que tindrem una sentència injusta i condemnatòria cap als nostres dirigents”.

L’advocat, que esquitxa els mítings amb notes d’humor i ironia, no s’estalvia crítiques contra l’Estat espanyol, “irascible i ferit en el seu orgull, que no suporta la diferència catalana”. Tan ferit es troba que “ens vol aniquilar i eliminar com a poble”, ha exclamat l’advocat que, precisament per aquesta mala intenció de l’Estat ha demanat el vot per la llista de JxCAT a Europa, per permetre que els exiliats puguin ocupar un seient al Parlament Europeu. Si després del 26-M JxCAT aconsegueix aquests llocs a l’Eurocambra el procés català “agafarà una dimensió inesperada”.

Torra: "El 26-M deixem muts els que volien apartar Puigdemont"

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’hi ha afegit després reclamant també el suport pel 26-M perquè “tornem a deixar muts a molta gent, a tots aquells que volien apartar Puigdemont, a tots els que ens volen atemorits quan saben que des de l’1-O ja no tenim por”. Torra ha dit que volia deixar un missatge d’optimisme però també ha fet un avís per a navegants: “Hem de ser conscients del moment històric que vivim, de la determinació que hem de tenir”.

 
Quim Torra

Quim Torra (JxCAT)

Per la seva banda, el president a l’exili, Carles Puigdemont, ha tancat el míting a través de videoconferència des de Brussel·les. Puigdemont ha demanat el vot perquè els exiliats puguin fer la feina que han fet al llarg d’aquest any i mig. De fet, el president a l’exili ha dit que un suport ampli a Europa ha de servir per “multiplicar” els esforços que s’han fet fins ara. L’objectiu serà seguir “defensant la legitimitat del Govern que va fer l’1-O i el Parlament que va acompanyar la societat en la seva voluntat de fer república”.

 

Comentaris (10)
jg Fa 5 mesos
años llevais así....y años vais a seguir así...
Per Catalunya, cal votar a la nostre gent lliure a Europa... Fa 5 mesos
Ara, qui pensi amb Catalunya, te de votar Puigdemont, per que des de allí podrà fer molta feina, doncs ja veieu que Junqueres, està limitat als horaris de la presó, i poca feina podrà fer tancat, només des de Europa, es pot fer pressió per alliberar els presos....només des de Brussel·les es pot fer, no des de cap presó, ni des de Espanya.
JordiP Fa 5 mesos
El Reino de España actua sempre com el lladre i assassí xenòfob Francisco Pizarro solia fer per les Amèriques. Cal recordar com va plantejar la famosa i "intel·ligent" (segons els historiadors imperials) Celada de Catamarca.
pedreta Fa 5 mesos
Ñ és l´orgull cavernari que sap que ha viscut paràsit durant més de 300 anys, i ara encara volen continuar esprement la mamella. El problema per a ells és que els catalans han dit, prou !
Elia Fa 5 mesos
El meu vot el tenen i espero que molta gent pensi igual, del contrari ho tindrem complicat, perquè Espanya farà el que sigui per poder continuar expremen la mamella catalana! Si cal ficar més gent a la presó, mentint, manipulant...etc el que sigui i de la manera més barroera.
Nacionalitat Catalana Fa 5 mesos
Espanya es un tros de terra al mon ple de fatxes injusticies gent ronega q vol gobernar als catalans i nosaltres no els volem
Maria Teresa Fa 5 mesos
Té raó, l'Estat viluntàriament no mourà fitxa per Catalunya. Necessitem persones com Puigdemont, Ponsatí i Comins per seguir portant Catalunya al cor d'Europa i parlar clar i segurs dels nosrres drets com a poble. Ningú no ho farà cim ells.
Juan Fa 5 mesos
Adéu Espanya ,mai més amb vosaltres
Moi Fa 5 mesos
En 18 meses, para ser precisos
Ni oblit ni perdo.... Fa 5 mesos
Moi, mas dura será vuestra caida, (¿te suena esta frase?, ¿donde está quien la dijo?), nada es eterno, y vais a pagar por todo el daño hecho, puedes estar muy seguro de ello...tiempo al tiempo.
Rocacorba Fa 5 mesos
Confiu que surtin elegits.Podem fer molta feina a Europa, i externelitzar, encara mes el gran problema CATALA que te paña, des de fa 315 anys, l'han volgut amagar, diluir, ridiculitzar, pro els catalans, estem aqui, dempeus. Això els ñols, no ho podem soportar.