Comín: "La República Catalana és la millor contribució que podem fer a Europa"

L'acte, conjunt amb el partit alemany Die Linke, ha comptat també amb Carles Puigdemont i Clara Ponsatí

Aquest dijous, el president a l'exili i candidat per Junts per Catalunya a les eleccions europees del 26-M, Carles Puigdemont, ha estat en un acte de campanya a Berlín. Acompanyat pels consellers, i també candidats, Toni Comín i Clara Ponsatí, s'han reunit amb el vicepresident del Bundestag, Wolfgang Kubicki, i diputats de diversos partits. Aquesta tarda, JxCAT - Lliures per Europa, ha ofert un míting conjunt amb els diputats del partit alemany Die Linke. 

 

Puigdemont ha posat de manifest la situació d'anormalitat que viuen, "us demanem el vot a més de 1.000 quilòmetres de distància de casa nostra" alhora que ha volgut recalcar que això és una prova de la "necessitat que tots posem el nostre gra de sorra per seguir pavimentant el camí cap a la independència". El president a l'exili ha assegurat que cal continuar "fent la feina d'internacionalització que fem des de l'exili, amb més recursos" per tal de poder explicar "des del cor de les institucions europees perquè la Catalunya de l'octubre del 2017 és una ajuda per la democràcia europea". Finalment, Puigdemont creu que si surten escollits posaran a l'agenda política de la Unió Europea "el dret a l'autodeterminació. Totes les batalles que hem lliurat, les hem guanyat, de què no serem capaços si tenim els vots suficients per ser al Parlament Europeu?", ha reblat.

 

 

Per la seva banda, Comín ha manifestat que la República Catalana és la "millor contribució que pot fer la nostra societat al projecte d'Europa. Perquè Europa segueixi avançant en la seva democratització. Fer una Europa que garanteixi els drets civils, polítics i socials". Al seu torn, Ponsatí ha assegurat que "en aquest any i mig no hem tingut mitjans, però hem construït molts èxits davant l'abús autoritari de l'Estat" i ha subratllat: "Imagineu-vos tot el que podrem fer amb les eines institucionals i materials si som membres del Parlament Europeu". L'exconsellera també ha volgut recordar que "som a l'exili perquè tenim una missió que estem decidits a mantenir fins a la victòria: persistir perquè la llavor que van sembrar els catalans l'1-O no sigui estèril. Tenim un mandat que ens va donar el poble de Catalunya"

 

 

 

Comentaris