Comín i Ponsatí propugnen des de Venècia que Espanya "no és un Estat europeu"

Els candidats de JxCAT a Europa visiten el pavelló català de la biennal d'art que se celebra a la ciutat italiana

Toni Comín i Clara Ponsatí, número dos i tres de la llista de JxCAT per a les europees respectivament, han aparegut aquest dissabte fent campanya a Venècia, on han visitat, al costat de l’exconsellera de Cultura, Laura Borràs, i el diputat Francesc Dalmases, el pavelló català de la biennal d'art que se celebra a la ciutat italiana.

Es tracta del segon viatge d'exiliats a Itàlia, després que el conseller a l'exili Lluís Puig visités L’Alguer. Comín ha afirmat que el viatge és una “prova més” de la voluntat “internacionalització” de la causa catalana amb l'objectiu de portar-la a “tots els racons d’Europa” i no només davant dels jutges, sinó també davant de “les ciutadanies i les opinions públiques”.

Diversitat cultural i respecte

El conseller a l’exili ha recordat que, després de la Segona Guerra Mundial, els països europeus van impulsar el projecte d’unitat europea perquè “van entendre que el que havien de fer les diferents cultures europees era relacionar-se de manera respectuosa i cooperar”.

Comín ha subratllat que “Europa és cultura i diversitat cultural i això és el que no entén Espanya”. De fet, el conseller ha assegurat que “en aquest sentit Espanya encara no és europea” i que “el problema que té Catalunya és que forma part d’un Estat que no és europeu en la seva ànima profunda”. Per Comín, Espanya “encara no ha entès que l’essència del projecte europeu és el respecte de la diversitat cultural i el conflicte polític que tenim a Catalunya també ve d’això”.

 

En contraposició, Comín ha assegurat que “Catalunya sí és europea” perquè “té una profunda consciència d’aquesta ànima profunda del projecte europeu, que és la de la diversitat, el respecte a la diversitat i el cosmopolitisme”.

De la seva banda, Ponsatí ha dit que, després d’haver visitat Eslòvènia els darrers dies, avui es troben a Itàlia i que els exiliats pensen seguir “circulant amb tota llibertat perquè som lliures” i ha afegit que això és “una demostració que la llibertat es conquereix i la guanyarem”.

 

Comentaris (3)
Y a la causa catalana, le harán el mismo caso que a la declaración de la republiqueta. Fa 8 mesos
Sólo dais mucho asco; eso sí, recordatorio para el rebaño, se necesitan nuevos ingresos.
JORDI Fa 8 mesos
sólo son fugados de la justicia....menudo honor.....menuda dignidad.....menuda empanadilla mental que tenéis........
Angelblau Fa 8 mesos
Endavant Conseller, estem amb vosaltres.