Cañas diu que Batet "fa de Carme Forcadell" i amenaça amb accions judicials

El candidat de Cs a les europees defensa la judicialització de la política quan aquesta "vulnera la llei"

El candidat de Cs a les eleccions europees, Jordi Cañas, ha afirmat aquest dijous que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, “està exercint de Carme Forcadell” per la seva actitud davant la qüestió de la suspensió dels presos polítics. Cañas no descarta que Cs pugui activar mesures legals contra Batet davant el que consideren “decisions unilaterals” i “fer política des de la Mesa del Congrés”. El candidat taronja per Europa creu que Batet estaria vulnerant el que estableix el reglament de la cambra per provocar el “blindatge de majories a través de cessions a l’independentisme”

Cañas ha tret ferro al fet que es recorri a la justícia per solucionar conflictes polítics perquè, segons ha dit,  “si la política vulnera la llei”, és el mecanisme de defensa en “un Estat de dret i en les democràcies consolidades” davant d'“interessos partidistes”. És més, Cañas ha denunciat "l'infantilisme" a Catalunya entre la classe política a qui acusa de pensar que allò que un fa no hagi de tenir "conseqüències".

El candidat taronja ha afegit que Batet ha de decidir “si vol ser Forcadell o exercir amb dignitat la funció de presidenta del Congrés” i li ha recordat que “no hauria de ser partidista” i “respectar” les normes. El dia de l’acatament de la Constitució, ha dit Cañas, Batet “va sumir la cambra en la més profunda indignitat” i hauria hagut de qüestionar “la manca de respecte a la democràcia” que per ell van suposar les paraules dels presos polítics. “Estem a punt de creuar una línia, tots tenim dret a que se’ns tracti amb respecte, però jo crec que s’estan passant de la ratlla, i si tu et passes de la ratlla és perquè et deixen i Batet els deixa”.

El candidat de Cs, en una roda de premsa a l’agència ACN, ha criticat que Carles Puigdemont defensi que és lliure a Europa i que l’Estat espanyol no compleix amb els estàndards europeus: “No sé de quines victòries judicials parla. Jo ho entenc. És necessari animar la tropa. No és una victòria, és un fet. És una euroordre que té 32 possibles delictes i cap d’ells són els motius pels quals es sol·licitava l’euroordre per a ell i et ali. Els codis penals són diferents, no se’l pot extradir. No és una victòria, és que els països tenen codis penals diferents”.

 

Cañas ha insistit en què Puigdemont és “un fugat de la justícia sense èpica ni ètica” i que creu que “en el fons intern ell sap que no és correcte el que ha fet, hi ha persones que porten més d’un any i mig a la presó per culpa d’ell, a mi això no em deixaria dormir per les nits, no sé si a ell li deixa”.

 

Comentaris