Borrell diu que la recollida de l'acta de Puigdemont "es farà d'acord amb el dret"

El ministre d'Exteriors en funcions confia que les autoritats electorals seguiran el criteri de l'informe de l'Eurocambra

El ministre espanyol d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, afirma que la recollida de l’acta per part del president a l'exili Carles Puigdemont si és escollit eurodiputat “no és un problema” del govern espanyol. Després que durant la roda de premsa de l’ACN Puigdemont hagi preguntat a l'Estat si respectarà les regles del joc europees i permetrà que reculli l'acta si treu l’escó el 26-M, Borrell ha indicat que qui ha de resoldre la qüestió no és l’executiu espanyol sinó les autoritats electorals. Tot i que no ha entrat en detalls, Borrell ha avisat que el procediment per recollir l’acta i exercir com a diputat al Parlament Europeu està reglat. “No són coses capritxoses, estan reglades per les normes”, ha replicat, assenyalant que "es farà d'acord amb el dret" perquè "les normes estan per complir-les". El candidat socialista ha fet les declaracions des de Brussel·les, on aquest dilluns participa en una reunió dels ministres d’Exteriors de la UE.

 

Segons ell, les autoritats electorals a l’Estat seguiran el criteri de l’informe dels serveis juridics de l’Eurocambra. L’informe, encarregat pel president del Parlament Europeu Antonio Tajani el mes passat, assegura que Puigdemont hauria de recollir l’acta a Madrid i que la immunitat "només comença amb el mandat" parlamentari i no protegeix davant de "procediments nacionals pendents". “L’informe diu el que diu i si no hi ha una opinió més fonamentada en dret això és el que s’aplicara per part de les autoritats electorals, no és un problema del govern”, ha conclòs Borrell, que al seu torn encapçala la llista del PSOE a les europees.

 

 

 

Comentaris