Borrell avisa que es jubila

"Segurament aquesta serà la meva última campanya electoral”, diu el ministre socialista en funcions davant de militants a Lleida

El candidat a les europees pel PSOE Josep Borrell ha anunciat aquest dijous a Lleida que no està lluny el dia que es retiri de la primera línia política. El també ministre d’Exteriors en funcions del govern espanyol ha afirmat en un dinar davant d’uns 200 militants que “segurament aquesta serà la meva última campanya electoral” després d’haver-se implicat en la primera el 1979, en les “primeres eleccions democràtiques” a l’Estat.

“Des d’aquella primavera democràtica del 79 quan van tornar a obrir les urnes perquè els espanyols poguessin tornar a votar —ha recordat Borrell— han passat fins ara 40 anys. En aquests 40 anys, el país ha canviat molt, sense cap dubte els millors anys de la història contemporània”.

Borrell, que ja té 71 anys, ha viatjat al passat per recordar que quan ell “era un en que jugava pels carrers de la Pobla” Espanya tenia 700 km d’autopistes i “avui 17.000”. El ministre, ara d’exteriors però que abans ho havia estat d’obres públiques, s’ha mostrat orgullós, que l’Estat sigui “el segon país del món amb més trens d’alta velocitat, i el més saludable i amb la millor salut pública”. “Podem estar satisfets”, ha remarcat cofoi.

Un sol poble gràcies al PSC

No han faltat les referències a la unitat d’Espanya on, ha subratllat, “el PSC ha estat l’argamassa perquè aquest país no es trenqués en trossos i perquè persones d’orígens diversos poguessin constituir un sol poble”. “Ara continuem dient que hi ha un sol poble —ha subratllat—, però cada vegada més dividit i hem de fer esforç perquè no hi hagi fronteres a l’interior de nosaltres”.

 

Borrell ha assegurat que cal tornar agafar “el sentiment de germanor de la gent” i ha advertí que “tots tenim un emigrant dins” perquè “en algun moment d ela nostra vida algú va ser un emigrant a la nostra família, emigrar és quelcom natural”. Per això ha dit que ningú ha de fer fora d’enlloc ningú: “Sento alguns que diuen ‘si no estàs d’acord amb la independència, ves-te’n d’aquí’, d’aquí no se n’ha d’anar ningú, no es pot dir a algú que se’n vagi perquè tingui una idea diferent de Catalunya”.

 

Comentaris