Bonvehí: "JxCat ha estat una bona marca gràcies als candidats del PDeCAT"

El president del partit demana "autocrítica" pels resultats a Barcelona

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha donat per consolidada la marca de JxCat i ha reivindicat la presència del seu partit dins d'aquesta candidatura. "JxCat ha estat una bona marca gràcies als candidats del PDeCAT", ha dit en una roda de premsa aquest dilluns. Bonvehí ha celebrat els resultats de les eleccions europees, en què la llista de Carles Puigdemont s'ha imposat a Catalunya, i ha afirmat que el lideratge de l'expresident de la Generalitat "segueix indiscutit". Sobre les municipals, ha situat en 305 les alcaldies aconseguides en espera dels pactes, amb els quals aspira a aconseguir-ne 380. En el cas de Barcelona, han estat cinquena força amb cinc regidors, ha demanat "autocrítica". 

La llista de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, que tenia com a cara visible Elsa Artadi, ha obtingut la meitat de vots i de regidors que va aconseguir CiU el 2015. No obstant això, Bovehí ha deixat en mans de JxCat i de Forn analitzar aquests resultats i ha explicat que el visitarà aquesta mateixa setmana a la presó de Soto del Real. "Amb qui primer hem d'abordar la situació de Barcelona és amb el mateix Forn", ha destacat. També ha fet extensiva l'anàlisi de la capital catalana a tota l'àrea metropolitana, on "els resultats no han estat igual de bons que a la resta del país". "Tenim molt marge de millora", ha assegurat Bonvehí, que ha lamentat que les xifres de les anteriors municipals "no han pogut ser igualades". No ha entrat a valorar si el lideratge d'Artadi queda qüestionat.

Tot i això, ha ressaltat el còmput global de Catalunya "molt positivament" perquè la formació ha sobreviscut a les "variacions i canvis de lideratges i marques". "Aquelles alcaldies que hem revalidat o on tenim millor resultat electoral són amb candidats que provenen d'aquesta espai que abans era de CDC i ara és del PDeCAT", ha subratllat. Per això, s'ha emplaçat a "escoltar l'estructura" del partit i a estudiar "com el PDeCAT ha de seguir el seu projecte polític" i la seva relació amb JxCat i la Crida, amb qui ha dit que estan "disposats a parlar" encara que no percebin la mateixa actitud per part d'aquesta "associació de gent".

 
 

Comentaris