Ábalos acusa la “dreta separatista” de ser una “amenaça” per Europa

Els socialistes defensen des de Sant Feliu de Llobregat l'Europa que és "garant de tots els nostres drets"

Sant Feliu de Llobregat ha estat aquest dimarts l’escenari escollit pel ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, per intervenir en la campanya electoral del 28-M. El ministre ha enrotllat la corbata amb la que ha arribat i només llavors s’ha enfilat al faristol per fer un discurs en què ha defensat la necessitat de protegir el projecte europeu dels “populismes” i, en aquesta categoria, ha dit hi ha “la dreta separatista”. Ábalos, seguint el guió que en aquest tema ha fixat per aquesta campanya Josep Borrell, ha assegurat que no acaba d’entendre com hi ha qui aposta per “dividir-se i empetitir-se”, quan Europa és “un espai de privilegis i llibertat que ara ens toca defensar, ja no com a europeus, sinó com a part del món perquè és un patrimoni de la humanitat, la garant de tots els nostres drets”.

Ábalos ha fet un discurs centrat en la defensa del govern de Pedro Sánchez que ha situat com l’únic a l’Estat que té en ment un projecte de país de llarga durada. Davant d’aquest projecte, que considera validat per la ciutadania en les darreres eleccions generals, hi veu una dreta desorientada, més fragmentada, que “és la mateixa” i ara lluita per l’hegemonia d’un espai en “descomposició” perquè el sistema que van construir sobre “la corrupció ha col·lapsat”.

José Luis Ábalos

José Luis Ábalos (JORDI BORRÀS)

El ministre de Foment en funcions, que ha vingut acompanyat de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha fixat les crítiques en un bloc en què hi ha encabit tant la dreta espanyola com els independentistes. Tots ells, ha dit, son “uns populistes” i ha afirmat que posen la democràcia “en perill” i que això passa quan “no hi ha justícia social”.

 

"Jo decideixo el que vull ser"

Ábalos també ha posat un peu en la qüestió de l’identitat nacional per acusar els independentistes de voler dir a la gent què han de ser i què han de sentir-se. “Jo decideixo el que vull ser no ha de venir un altre a dir-me què soc”, ha afirmat.

Salvador Illa

Salvador Illa (J. B.)

La intervenció d’Àbalos ha anat precedida pel secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, que ha dit que el 28-A l’aposta pe diàleg i l’acord que ofereixen els socialistes “es va imposar a la confrontació” i “va derrotar a la voluntat de ruptura dels independentistes i la dreta”. Illa ha defensat que el “combat” continua el 26-M perquè encara hi ha en joc l’aposta per “avançar” davant d’aquells que el que volen fer és “retrocedir”.

 

Comentaris