Zapatero es compromet davant els empresaris "a no abaixar la guàrdia"

La reunió acaba amb un únic acord: la creació de 30.000 beques de sis mesos de durada

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha compromès davant dels empresaris reunits al palau de La moncloa "a no abaixar la guàrdia" davant de la crisi perquè la recuperació econòmica tingui força.

A la roda de premsa posterior a la reunió amb 41 empresaris, el líder de l'Executiu ha assegurat que comparteix plenament amb els responsables la necessitat de mantenir l'impuls reformador amb noves mesures i canvis "de gran rellevància".

Segons Zapatero, la majoria dels presidents de les grans empreses espanyoles han constatat la clara millora dels mercats del finançament per a Espanya, amb la relaxació del cost del deute espanyol en més de 100 punts bàsics des de la primera reunió al novembre.

El president del Govern ha considerat que la reunió ha estat "extremadament útil" a favor de la recuperació de l'estabilitat econòmica i dels canvis que l'economia espanyola demanda, i ha instat a una nova reunió en tres mesos.

Un únic acord

Aquesta segona trobada Aquesta segona reunió ha acabat amb un únic acord. Zapatero ha anunciat que han pactat la creació de 30.000 beques de sis mesos de durada per a joves que busquen millorar la seva qualificació. El president de Telefónica, César Alierta, coordinarà juntament amb el Ministeri d'Economia el pla.

El president del Banc Santander ha compromès ja 2.000 places. Aquest és l'únic acord concret de la trobada, tot i que Zapatero ha afirmat que hi ha sintonia en reformar la política energètica, els horaris comercials, la negociació col·lectiva, la internacionalitzar l'economia i millorar la competitivitat.

 
 

Comentaris