El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zapatero busca pactes amb les CCAA per millorar la capacitat econòmica
  • CA

El president del govern espanyol ha avançat avui la seva voluntat de dur a terme “actuacions concertades” amb les CCAA en matèria d’horaris comercials, tot i que és una competència autonòmica, i per a la reducció de les activitats sotmeses a llicència municipal. L’objectiu, ha dit, és eliminar “lligams’ que ‘limiten” la capacitat de l’economia espanyola.

Ho ha fet en la seva conferència de balanç econòmic del 2010 en què ha reiterat que el seu executiu aposta pel diàleg amb els agents socials i actors polítics sobre matèries com les pensions, però ha advertit que tirarà endavant les reformes hi hagi o no consens perquè són “imprescindibles”.

Un dels principals objectius és culminar a la primera meitat del 2011 la reforma de les pensions. Es tracta, ha dit, d’una mesura “imprescindible” per “raons demogràfiques”. Al 2050 només hi haurà 1,5 treballadors per a cada jubilat.

En aquest marc ha apuntat que les reformes estan donant fruits i per això l’economia espanyola adquirirà un ritme de creixement d’entre el 2 i el 2,5% de promig fins al 2015. I ha anunciat que l’objectiu de dèficit del 9,3% per al 2010 es complirà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa