Zapataero anuncia la privatització del 49% d'AENA

Amb aquesta operació el govern espanyol busca "reduir el deute" i així poder dedicar-se a "polítiques d'ocupació"

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que privatitzarà fins al 49% d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA). Així ho ha anunciat el cap de l'Executiu a la sessió de control a Govern al Congrés, on ha obert la porta al capital privat i a la gestió privada en règim concessional d'alguns aeroports, com el de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat.

Per la seva banda, el vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, en resposta a una pregunta del PP, ha dit que amb la decisió de "privatitzar part d'AENA" s'aconseguirà "reduir deute, tenir més marge de maniobra pressupostària" i d'aquesta manera dedicar-se "per exemple a polítiques actives d'ocupació".

A part d'obrir la gestió dels aeroports al capital privat, Zapatero també ha anunciat la privatització del 30% de Loteries i Apostes de l'Estat. Totes dues mesures s'inclouen en un paquet d'iniciatives que s'aprovarà divendres que ve en Consell de Ministres i amb el qual pretén afavorir la inversió i ocupació.

 
 

Comentaris