Unauto VTC valora "positivament" que Foment "no cedeixi al xantatge del taxi"

La patronal aplaudeix "el sentit comú majoritari dels governs autonòmics en exigir que no se'ls imposi acceptar la transferència de legislar sobre el sector"

 

Després de la trobada d'aquest dimecres a la tarda del Ministeri de Foment i les autonomies, la patronal Unauto VTC ha valorat "positivament" que "s'obri el diàleg i no es cedeixi al xantatge del taxi". En un comunicat, l'associació que inclou companyies com Uber i Cabify aplaudeix "el sentit comú majoritari mostrat pels governs autonòmics en exigir que no se'ls imposi acceptar la transferència de legislar sobre el sector, que ha de ser competència de l'Estat com recull la Constitució Espanyola i tindria un curt recorregut legal". El president d'Unauto VTC, Eduardo Martín, insisteix en la "legalitat" de "totes les llicències de VTC a Espanya". "Les lleis no poden ser retroactives, de manera que retirar qualsevol llicència concedida, com pretén el taxi, seria una aberració jurídica, a més d'il·legal i inconstitucional".

 

 

Unauto confia que "el camí del diàleg segueixi obert i es puguin realitzar unes negociacions pacífiques, sense imposicions, que contribueixin a arribar a un acord positiu en benefici de la mobilitat dels ciutadans". Així mateix, Martín ha demanat que "no es posi en risc el futur dels més de 15.000 llocs de treball que conformen el sector" i recorda que el nombre de llicències VTC a Espanya està per sota d'altres països europeus. Després de la reunió d'aquest dimecres a la tarda amb les autonomies, el Ministeri de Foment va explicar que no transferiria la competència a les autonomies, sinó que les que habilitaria les que ho volguessin perquè puguin regular sobre el sector a partir del setembre.

 

Comentaris