El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tremosa denuncia “un tracte de favor” d’Aena a Vueling
  • CA

 

 L’eurodiputat Ramón Tremosa denuncia “un tracte de favor” d’Aena i Iberia a Vueling a l’aeroport del Prat i reclama una investigació a Brussel·les sobre els seus retards i cancel·lacions aquest estiu. En declaracions a l’ACN, l’eurodiputat per part del PDeCAT ha assegurat que Vueling no hauria de rebre “un tracte de favor” per part d’Aena i del grup Iberia a la Terminal 1 de Barcelona si no compleix “les bones pràctiques que totes les companyies compleixen a Europa”. “En un país normal Vueling estaria a la T2 i no a la T1, que és la millor per fer vols intercontinentals”, ha defensat. A més, Tremosa ha exigit aquest dimarts en una carta a la Comissió Europea que faci un seguiment dels retards i cancel·lacions de Vueling en les últims mesos i “analitzi” el “mal ús” que fa de “les circumstàncies excepcionals” com a “excusa”.

 

“L’autèntic debat a Catalunya no hauria de ser els llaços grocs, sinó quan el govern català tindrà competències de govern normals sobre l’aeroport”, ha lamentat Tremosa. L’eurodiputat de Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus (ALDE) defensa que la Generalitat “hauria de poder sancionar” a les aerolínies que “sistemàticament originen perjudicis molt grans” de temps i diners per als consumidors. 

  

  

Paper de la UE 

  

  

Segons Tremosa, també l’executiu europeu hauria de considerar la possibilitat d’imposar “sancions” si les companyies aèries com Vueling “abusen” de les “circumstàncies excepcionals” a l’hora de justificar les seves incidències en l’operació dels vols. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa