Tremosa celebra que un fabricant de bateries pugui ocupar el lloc de Nissan

El nou conseller d'Empresa veu amb bons ulls que la companyia sigui de l'àmbit de la mobilitat futura i sostenible

El nou conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha qualificat de "molt bona notícia" la probable instal·lació d'un fabricant de bateries elèctriques als terrenys que Nissan deixi a la Zona Franca a partir de finals del 2021. "És una molt bona notícia saber que hi ha empreses de mobilitat sostenible futura i això ens interessa molt", ha assenyalat Tremosa en referència a l'entrevista que publica aquest divendres a l'ACN al president de Foment del Treball, Josep Sánchez, on revela que la companyia estaria disposada a invertir 3.500 milions d'euros i oferir 3.000 llocs de treball directes i 18.000 d'indirectes. El conseller, que ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, ha obert la porta a oferir ajudes públiques a l'empresa.

Tremosa ha explicat que hi ha "diversos candidats" per ocupar el lloc de la marca nipona i ha lloat que la consellera sortint, Àngels Chacon, hagi estat "molt discreta" en les negociacions. El conseller ha subratllat la idoneïtat dels terrenys a la Zona Franca i ha recordat al costat hi té el port, l'aeroport, l'autovia, mà d'obra i pimes propers.

 

En cas que el fabricant de bateries s'instal·la finalment als terrenys de Nissan a la Zona Franca, Tremosa ha obert la porta a que puguin tenir ajudes públiques si la Generalitat té marge pressupostari i "fes falta". En una entrevista a l'ACN, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha explicat que l'empresa està disposada a mantenir la plantilla i que ha presentat un projecte "bastant ben elaborat" que també actuaria com a proveïdor de bateries elèctriques a Seat i en d'altres plantes del sud d'Europa.

 

Comentaris