Torna a acabar sense acord la reunió per desconvocar la vaga a l'Aeroport del Prat

Dolors Bassa anuncia que les reunions continuaran demà i que "es van acostant les posicions"

 

La reunió que mantenien aquesta tarda el Departament de Treball de la Generalitat, representants d'Eulen i treballadors de l'empresa ha tornat a acabar sense acord, de manera que les cues a l'Aeroport del Prat es mantindran. Les reunions es reprendran demà, tot i que sembla que es van acostant les posicions. Així ho ha anunciat la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, en una piulada al seu Twitter: "S'acaba la reunió de mediació al departament de Treball. Demà continuarem. Es van acostant postures: comité /empresa i Aena". 

 

 

Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, ha destacat que ''hi ha avenços significatius i una bona entesa de les parts en clau d'acord'' tot i que encara no es pot assegurar que l'acord estigui a prop. La intervenció final de Joan Carles Giménez per fer balanç de la tercera reunió negociadora del conflicte d'Eulen ha començat fent un nou advertiment als partits polítics reclamant-los que no intervinguin en el conflicte d'Eulen perquè es tracta d'un conflicte laboral on únicament es defensen les reivindicacions dels 350 treballadors de la plantilla que treballen a l'aeroport del Prat. 
 

Giménez ja havia fet aquest advertiment al migdia per criticar aquesta intervenció dels partits polítics i ''especialment'' el repartiment de fullets a les cues de l'aeroport del Prat per part de l'ANC. L'assessor del comitè de vaga ha assegurat que en aquests moments ''hi ha avenços significatius'' en la negociació ''i una bona entesa en clau d'acord''. 
 

 

 

El sindicalista ha reconegut que arribar a un acord ''s'està allargant massa'' perquè es pot comprovar que és tracta d'una negociació ''complexa, que no és fàcil''. El balanç és que ''s'està avançant però no ha res definitiu''. L'assessor del comitè de vaga ha coincidit amb la reflexió de la part empresarial que hi ha un avançament en les parts organitzatives de la plataforma però no en la part econòmica. 

Assemblea de treballadors el dijous
 

Giménez ha anunciat que per part del comitè de vaga es convocarà aquest dijous una assemblea informativa per explicar els treballadors el moment de la negociació. No es preveu, ha dit, presentar una proposta d'acord per ser votada en l'assemblea que suposi la desconvocatòria de les vagues parcials de divendres i diumenge pròxims i la vaga indefinida a partir del dilluns 14 d'agost.
 

L'assessor també s'ha referit a Aena i al fet anunciat aquest dilluns al mati que caldrà un acord amb Aena després de tancar un acord amb Eulen. L'objectiu d'aquest acord amb el gestor de l'aeroport és consensuar un marc estable de la concessió del servei per impedeixi un nou conflicte a partir del maig del 2018, un cop finalitzi la concessió amb Eulen. Giménez no ha volgut avançar els punts d'aquesta negociació ''que s'anunciaran en el seu moment''. 

 

Comentaris