Suprimir successions és una qüestió de "credibilitat"

Mas Colell diu que l'impost de donacions es manté perquè successions és "un acte de la natura, per un acte de Déu, mentre que la donació suposa una decisió lliure de l'individu"

El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha argumentat avui al Parlament que la Generalitat suprimirà l'impost de successions per no perdre "credibilitat", fet que li dificultaria col•locar el deute en els mercats internacionals.

El conseller ha argumentat que l'administració catalana ha de "cuidar molt el valor de la confiança i la credibilitat perquè tindrà efectes en els tipus d'interès a pagar", i per això s'ha de complir amb el compromís electoral de CiU i posar el punt final a aquest impost malgrat ara sigui un ingrés necessari per les arques públiques.

Alhora, el conseller ha adduït motius de "competència fiscal" per implementar aquesta mesura ja que, segons ha dit, no suprimir successions comportaria la deslocalització de grans fortunes a altres territoris de l'Estat amb millors condicions fiscals.

Mas-Colell s'ha mostrat partidari de l'impost en economies tancades perquè està bé que "els rics contribueixin a la societat", però ha sentenciat que en una economia oberta com la catalana no té sentit mantenir aquest tribut perquè són les fortunes més grans les que estan més subjectes a la mobilitat.

Respecte l'impost de donacions, el titular d'economia ha justificat, el manteniment d'aquest, perquè "la successió passa per un acte de la natura, per un acte de Déu, mentre que la donació suposa una decisió lliure de l'individu".

L'oposició demana a CiU que canviï d'opinió

La portaveu adjunta del PSC, Rocío Martínez-Sempere, ha instat el Govern a reconsiderar aquesta mesura, i li ha retret al conseller que li preocupin tant els interessos del deute, quan amb l'eliminació de l'impost deixarà de recaptar 400 milions d'euros. A les files socialistes reprotxen al conseller que no esgrimi dades que avalin la mesura, i posen en dubte que, després de l'última reforma del tripartit sobre l'impost que va reduir els que han de pagar-lo, continui existint competència fiscal entre els territoris.

 
 

Comentaris