Soriano: "Hem rebut una inversió, no és un ajut ni una subvenció"

El president d'Spanair diu que aquesta injecció de capital respon a una "situació planificada"

El president d'Spanair, Ferran Soriano, ha afirmat avui en declaracions a RAC1 que els 10,5 mi.lions que la companyia aèria rebrà de l'Institut Català de Finances, segons ahir va aprovar el consell de govern, "és una inversió, no una ajut, ni una subvenció".

Soriano ha negat que Spanair estigui en fallida i ha assegurat que aquesta injecció de capital respon a una "situació planificada" i no és resposta a una "una situació dramàtica".

Amb aquestes declaracions, el president de la companyia ha desmentit les paraules de Francesc Homs, portaveu del govern, qui ahir en roda de premsa assegurava que "o la Generalitat actuava o Spanair queia".

Soriano també ha respost a les crítiques formulades pel president de Vueling, Josep Piqué: "És especialment curiós que qui s'hagi manifestat en contra d'aquesta aposta d'algunes institucions catalanes [...] siguin justament Ibèria i Vueling, que han tingut inversions milionàries", ha dit Soriano.

De fet, el conseller delegat de Vueling, Álex Cruz, ha avisat aquesta mateixa tarda que el suport financer a un dels accionistes de Vueling, Fira de Barcelona,"'són una distorsió continuada de la lliure competència". Cruz també ha criticat les paraules de Soriano pel que fa a la necessitat de les ajudes públiques. '"o és cert que sense elles no es pot ser viable", ha criticat.

 
 

Comentaris