Sant Cugat, una ciutat puntera en innovació

La ciutat compta amb un parc empresarial de 3.275 empreses que generen 65.000 llocs de treball

 

 

Una ciutat innovadora, dinàmica i amb un entorn empresarial interconnectat que aposta pel coneixement i la innovació: així és Sant Cugat. Amb més de 90.000 habitants, és una de les poblacions més joves i qualificades de Catalunya, on a més el 60% de població té estudis superiors.

 

Orientada als negocis, compta amb un parc empresarial de 3.275 empreses que generen 65.000 llocs de treball (amb una població activa de 40.000 persones). Hi destaquen, com a sectors d'activitat principals, la salut i farmàcia; les TIC; assegurances i banca, a més de ser la seu corporativa de moltes grans corporacions.

 

És gràcies a aquest entorn que Sant Cugat és una ciutat dinàmica i plena d'oportunitats i per això, des de l'Ajuntament, intensifiquen polítiques per facilitar que aquesta empenta s'acabi transformant també en projectes que enforteixin el teixit comercial i empresarial, afavorint així la creació d'ocupació, per tal que els santcugatencs i santcugatenques puguin desenvolupar el seu projecte de vida a la ciutat.

 

Així, des del servei de Promoció Econòmica i a través de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa es posa a disposició de professionals i futurs emprenedors i emprenedores, programes de formació, ajuts i subvencions, concursos i premis a la innovació i facilitats a l'hora de tramitar els expedients relacionats amb les activitats empresarials des d'un vessant global: constitució d'empreses, activitats, obres, sanitat, comerç, ocupació via pública, entre d'altres.

 

La complicitat amb altres agents del territori que treballen també per a l'augment i consolidació de l'ocupabilitat de les persones, és clau. Actualment Sant Cugat compta amb el suport d'entitats supramunicipals com l'Àrea Metropolitana, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i altres agents imprescindibles entre els quals destaquen els locals, Sant Cugat Empresarial i Sant Cugat Comerç.

Un espai obert i dinàmic amb una interrelació única amb les principals entitats privades i públiques de Sant Cugat i el seu entorn
Un espai obert i dinàmic amb una interrelació única amb les principals entitats privades i públiques de Sant Cugat i el seu entorn | Cedida

 

 

Be Business Vita, el centre neuràlgic de l'emprenedoria

 

De la mateixa manera, l'Ajuntament de Sant Cugat potencia la identificació de la ciutat com un entorn propici per a l'emprenedoria i la innovació amb la marca Be Business Sant Cugat, que aglutina els serveis i les activitats que es desenvolupen a la ciutat en aquests àmbits. Be Business Vita és un centre d'emprenedoria municipal que acompanya els projectes des de la fase idea fins a la seva implementació i desenvolupament en el mercat, permetent que l'emprenedor/a compti amb el confort necessari.

L'Ajuntament disposa de tot un seguit de serveis per a persones interessades en economia social
L'Ajuntament disposa de tot un seguit de serveis per a persones interessades en economia social | Cedida 

 

 

Un impuls a l'economia social

 

Des del 2018 Sant Cugat compta amb el Pla Director d'Economia Social que marca les directrius i línies d'acció prioritàries per al proper trienni. Aquest Pla Director es va elaborat amb la col·laboració i complicitat dels diversos actors del territori, i té per objectiu fomentar el coneixement de l'Economia Social com a alternativa als negocis tradicionals.

En aquesta línia, el consistori local disposa de serveis i espais amb una línia relacionada amb l'emprenedoria social, la innovació social i/o l'economia social.

 

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?