Sánchez Llibre demana a Aragonès que corregeixi el seu plantejament "confiscador"

El president de Foment del Treball adverteix que la pressió fiscal serà "insuportable" i "ofegarà" l'economia productiva catalana

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i a tots els grups parlamentaris que corregeixin el "plantejament confiscador" de l'avantprojecte de pressupostos, pactat amb Catalunya En Comú Podem. En una intervenció davant l'Assemblea General de la patronal, Sánchez Llibre ha arremès contra els nous impostos i ha considerat que, si els comptes tiren endavant, la pressió fiscal a Catalunya "arribarà a ser insuportable" i cada vegada "ofegarà" més l'economia productiva catalana. En aquest sentit, ha reclamat evitar el progressiu increment de pressió fiscal lluitant contra l'economia submergida. "Prou d'apujar impostos als ciutadans de Catalunya. Prou d'apujar impostos a les empreses i als autònoms de Catalunya. Demanem tolerància zero i que tothom pagui el que li pertoqui", ha dit.

Sánchez Llibre s'ha queixat de l'augment d'impostos com el de Successions, Patrimoni i els impostos nous previstos al preacord entre republicans i comuns. "Des de Foment considerem que els catalans no podem suportar més pressió fiscal i ens posicionem radicalment en contra d'aquest increment", ha reblat, abans de recordar que l'actual ja és "excessiva".

A més, el president de l'organització empresarial ha denunciat que les diferències "abismals" entre la pressió fiscal a Catalunya i a la Comunitat de Madrid " poden afectar a la competitivitat del teixit productiu català. Segons Foment, els catalans paguen un 10,93% d'IRPF que els madrilenys, que no paguen ni Successions ni Donacions.

D'altra banda, Sánchez Llibre ha apuntat directament les administracions i els ha demanat que mirin "si cal reestructurar seriosament" el seu funcionament i analitzar "si estan o no sobredimensionades" i actuar en conseqüència. "Als empresaris se'ns demana un esforç considerable però no es veu una contenció de la despesa pública", ha apuntat abans d'afegir: "Darrerament tenim la impressió que les pujades impositives només es justifiquen per quadrar els comptes públics".

 

En aquest sentit, ha instat la Generalitat a "eixamplar la base econòmica" amb la lluita contra el frau fiscal i l'economia submbergida i a reclamar i negociar un millor sistema de finançament autonòmic amb l'Estat.

 

Comentaris