Sánchez Llibre demana a Aragonès que corregeixi el seu plantejament "confiscador"

El president de Foment del Treball adverteix que la pressió fiscal serà "insuportable" i "ofegarà" l'economia productiva catalana

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i a tots els grups parlamentaris que corregeixin el "plantejament confiscador" de l'avantprojecte de pressupostos, pactat amb Catalunya En Comú Podem. En una intervenció davant l'Assemblea General de la patronal, Sánchez Llibre ha arremès contra els nous impostos i ha considerat que, si els comptes tiren endavant, la pressió fiscal a Catalunya "arribarà a ser insuportable" i cada vegada "ofegarà" més l'economia productiva catalana. En aquest sentit, ha reclamat evitar el progressiu increment de pressió fiscal lluitant contra l'economia submergida. "Prou d'apujar impostos als ciutadans de Catalunya. Prou d'apujar impostos a les empreses i als autònoms de Catalunya. Demanem tolerància zero i que tothom pagui el que li pertoqui", ha dit.

Sánchez Llibre s'ha queixat de l'augment d'impostos com el de Successions, Patrimoni i els impostos nous previstos al preacord entre republicans i comuns. "Des de Foment considerem que els catalans no podem suportar més pressió fiscal i ens posicionem radicalment en contra d'aquest increment", ha reblat, abans de recordar que l'actual ja és "excessiva".

A més, el president de l'organització empresarial ha denunciat que les diferències "abismals" entre la pressió fiscal a Catalunya i a la Comunitat de Madrid " poden afectar a la competitivitat del teixit productiu català. Segons Foment, els catalans paguen un 10,93% d'IRPF que els madrilenys, que no paguen ni Successions ni Donacions.

D'altra banda, Sánchez Llibre ha apuntat directament les administracions i els ha demanat que mirin "si cal reestructurar seriosament" el seu funcionament i analitzar "si estan o no sobredimensionades" i actuar en conseqüència. "Als empresaris se'ns demana un esforç considerable però no es veu una contenció de la despesa pública", ha apuntat abans d'afegir: "Darrerament tenim la impressió que les pujades impositives només es justifiquen per quadrar els comptes públics".

 

En aquest sentit, ha instat la Generalitat a "eixamplar la base econòmica" amb la lluita contra el frau fiscal i l'economia submbergida i a reclamar i negociar un millor sistema de finançament autonòmic amb l'Estat.

 

Comentaris (10)
Josep Pagès o Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT AMB E.R.C. PER JUDAS I TRAÏDORS Fa 3 dies
apujAPUJAR IMPOSTOS este que fer SI ES VOL SALVAR EL ESTAT DEL BENESTAR SOCIAL . Que tambe disfruten als Rics . Parles de EMPRESARIS Estos es fan molt RICS Pagando una miseria de sueldo als seus treballadors Y CON UN DESPIDO LIBRE Y BARATO GRATIS CASI .APUJAR IMPOSTOS ES DE JUSTICIA Que paguen los ricos que roban al trabajador y molts son corruptes
Rocacorba Fa 4 dies
No s'en recorda dels anys i anys, anar fent el " neófit ", sense cap instrucciò i visquen del " conte ". Ells, els politics son tots un vergonya per sou inmerescut que han cobrat. Hi ha de haver una plataforma que demani responsabilitats, i " els sous dels politics els hem de consensuar i aprovar el poble " .
Rocacorba Fa 4 dies
Quin personatge. Tota la seva vida, domés ha fet que pensar, travallar i procurar generar llocs de travall i riquesa. Empresaris aixi, com aquet, que porta 35 anys visquen del lloro, i quant el lloro es mort, millor dit ells l'han matat, va i n'aconsegeig un altra. Qui pajaro ! ! Hi es permet de donar lliçons ! !
un tipo que vive en Tabarnia Fa 4 dies
al berberecho, podrias donar supor a que els trebelladors cobresin un sou digne? oi que no dons AJO Y AGUA, que la vostre competivitat solsament be de retallar els sous dels trebelladors, i aixi mes benefici perque invertir a l,empresa i deixar contents al empleats no et correspon, PALLASSO
ens roben milers de milions cada any, sap aquest vividor el què es prodría fer amb tants diners? Fa 4 dies
I per què no demana a eSSpanya que inverteixi el que cal i què compleixi el què promet? Mai recriminen res a l'estat feixista? per què??
Per una vegada estic mig d'acord amb aquest crapula Fa 4 dies
L'impost de successions no es paga gairebé enlloc d'Europa, menys encara com pretenen aquí, que pagarà gairebé tothom, menys les grans fortunes que sempre troben la manera d'escapar-se. Els comuns han pressionat per aconseguir pujar la pressió fiscal aquí, per gratar 300 milions, i ni una paraula de l'expoli madrileny, que representen milers de milions, perquè això és "solidaritat" Que CAT tingui impostos més gravosos que la resta d'Espanya no ajuda a la seva economia. Que persegueixin
enricsvh Fa 4 dies
I pensar que tòtiles així, estan a llocs com aquests...
Pujar el sou mínim i perseguir el frau. Fa 4 dies
El frau fiscal penalitza als que declaren un sou transparent davant d'Hisenda. Tot i això, l'increment de IRPF només afecta a un 1,5 % de la població. Anomenar-lo classe mitjana, tal i com està el panorama, és una visió molt distorsionada de la realitat. Matemàticament, és evident que no és classe mitjana.
EL que cal és fer pagar a cadascú el que li toca `pagar Fa 5 dies
Els empresaris s'escapen per dalt carregant despeses personals com si fossin de l'empresa i treballant amb negre amb sumministradors i clients, i els de baix s'escapen amb allò de "soy tontito", sense fotre brot, cobrant tots els subsidis i fent "" en negre. I qui rep tots els cops? Doncs vostès i jo, que tenim la sort de tenir una nòmina i no ens podem escapar. O sigui que, Senyor Sànchez, no s'exclami tant, que mai pagarà el que li correspon.
Bernat C. Fa 5 dies
Aquest patró té un historial de trànsfuga que fa desconfiar totalment de les propostes que fa per engalipar-nos continuament