El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salgado diu que la petició de rescat de Portugal no suposa "cap risc" per a l’Estat
  • CA

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha assegurat avui a RNE que el fet que Portugal hagi demanat el rescat de la seva economia no suposa “cap risc” per a l’Estat. Segons Salgado, no hi haurà efecte contagi perquè l’economia espanyola i la portuguesa ja fa temps que estan “completament separades” i l’executiu espanyol ha dut a terme reformes més dràstiques en l’últim any. “Un cop que Portugal ha sol·licitat el rescat, hi ha garanties, i és indubtable que podrà afrontar les seves obligacions amb més tranquil·litat”, ha afirmat.

Segons Salgado, la petició de rescat per part de Portugal “és una decisió de Portugal” i ara a l’Estat només li toca “mostrar la major solidaritat amb ells” i exposar que poden comptar amb el seu suport en la seva petició a Brussel·les. Salgado, que ja ha parlat amb el seu homòleg portuguès, ha afirmat que ara l’objectiu és que el rescat es resolgui “tan aviat com sigui possible i amb la millor satisfacció possible en interès de Portugal i dels ciutadans portuguesos que estan fent un ajustament important”.

La vicepresidenta ha assegurat que “som una economia molt més gran, diversificada, amb més potencial i fem reformes a un ritme major que Portugal”. En aquest sentit ha recordat que en l’últim any el govern espanyol “ha incrementat l’ajustament dels comptes públics” i, a més, l’Estat “té una història de grans creixements en els moments bons de la nostra economia i de superàvit fiscal”.

Salgado assegura que no s’arribarà als cinc milions d’aturats

L’endemà de donar a conèixer unes previsions macroeconòmiques que situen l’atur al 18,9% al 2011, cinc dècimes més del previst als pressupostos generals de l’Estat, Salgado ha assegurat que aquest creixement és fruit del que va passar a l’últim trimestre del 2010, però ha apuntat que productivitat “està creixent” i que un cop s’ha tocat fons “el nombre de llocs de treball creixerà de forma important en els dos trimestres següents”.”Estem canviant la nostra economia i això es nota amb les dades”, ha dit.

Un cop més ha reiterat que l’Estat no arribarà als cinc milions d’aturats. “És el més previsible i les perspectives de la temporada turística són bonissimes, i per tant a partir d’abril la desocupació baixarà mentre que les reformes faran que no tornem a veure aquestes xifres d’atur al llarg de l’any”.

La vicepresidenta també ha afirmat que ha calgut modificar a la baixa de forma “suau” les previsions de creixement per al 2012 i 2013 a causa d’uns tipus d’interès més alts i de la crescuda del preu del petroli. En aquest marc, ha admès que el crèdit creix “de forma limitada” especialment al sector immobiliari, mentre que a la resta de sectors arriba “millor”. Ha destacat que l’ICO ha incrementat un 30% la disposició de fons cap a les petites i mitjanes empreses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa