El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ryanair es desploma en borsa més d’un 4% a causa de la vaga més gran de la seva història
  • CA

 

Les accions de Ryanair s’han desplomat aquest divendres més d’un 4% en la Borsa d’Irlanda, fins a situar-se per sota dels 13 euros, com a conseqüència de la vaga convocada pels pilots de Suècia, Bèlgica, Irlanda, Holanda i Alemanya, que ha obligat a cancel·lar 396 operacions al llarg de la jornada.

 

En concret, els títols de Ryanair han tancat la sessió d’aquest divendres en els 12,98 euros, el seu nivell més baix des de principis de novembre de 2016, després de caure un 4,17% en comparació dels 13,55 euros en els quals va tancar el dijous.

 

L’aerolínia acumula un descens de gairebé el 20% en les últimes setmanes com a conseqüència de les dues vagues convocades aquest estius a Europa pels treballadors de l’aerolínia. En concret, els títols de Ryanair es deixen un 19,1% en comparació al passat 17 de juliol, quan van arribar als 16,04 euros.

 

L’analista de XTB, Jorge López, ha destacat la “difícil situació a la qual s’enfronta” la companyia aèria després que les actuacions judicials per part de la companyia no hagin impedit la gran mobilització dels seus treballadors.

 

“Les veus s’han elevat respecte a la gestió de l’aerolínia, recalcant la dubtosa credibilitat i les febleses que mostra aquest model de negoci ‘low cost’, que més que garantir un servei adequat, garanteixen una precarietat laboral i està fora de la regulació que sí tenen altres aerolínies, sent les espanyoles unes de les perjudicades”, ha incidit.

 

En aquest context, ha advertit que si Ryanair continua sense solucionar aquesta situació, es podria estendre el seu comportament negatiu en borsa. Així, ha remarcat que el pla estratègic de la companyia ha estat “bastant clar” des del seu llançament, però el model de negoci podria tornar-se en contra seva, ara que va sent “més madura i el seu volum de negoci s’ha incrementat”. “Sembla que els núvols envaeixen el seu cel empresarial”, ha postil·lat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa