El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ryanair cancel·larà 18 rutes a l’aeroport de Girona
  • CA

L’aerolínia de baix cost Ryanair cancel·larà 18 rutes des de l’aeroport de Girona després del desacord per a la renovació del conveni amb el Govern, fet que suposarà 1,7 milions de passatgers menys a l’any, ha explicat en roda de premsa el seu vicepresident, Michal Cawley.

El nou Govern ha justificat la seva negativa a l’acord pel context econòmic actual, segons Cawley, per a qui “seria comprensible si no hagués donat 20 milions d’euros a Spanair”, i ha assegurat que el desacord costarà 1.700 llocs de treball directes i indirectes.

Això suposarà la cancel·lació de 18 rutes des de l’aeroport de Girona, pel qual passarà de 64 a 46 enllaços, i es passarà de 300 freqüències setmanals a 194.

Resposta del govern

Des del govern el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha admès que aquesta notícia suposa una “amenaça greu” per a la capacitat de l’aeroport de Girona.

En declaracions a ComRàdio, Font ha explicat que Ryanair no ha volgut negociar i que divendres passat va enviar un fax a la Generalitat advertint que si no es concretava una suma dinerària respondria a través de la premsa.

En aquest sentit, el responsable de Transports i Mobilitat ha remarcat que “amb el Govern no es parla així” i ha sostingut que si la Generalitat està parlant amb empreses catalanes per fer front a obligacions concretes, no donarà prioritat a una empresa irlandesa.

I ha matisat que el Govern no es nega a pagar la suma que va acordar l’anterior govern tripartit -xifrada en 7,5 milions d’euros-, però ha apuntat que abans cal conèixer el pressupost que es tindrà per a aeroports i negociar en funció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa