Rosell justifica saltar-se la llei per salvar empreses

El president de Foment del Treball assegura que l'excés de burocràcia posa en perill empreses en dificultats

El president de Foment del Treball i candidat a la presidència de la CEOE, Joan Rosell, ha justificat saltar-se la normativa en determinades ocasions per salvar els negocis, especialment en èpoques de crisis.

En una conferència al Col·legi de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona, Rosell ha alertat que l'actual "embull legislatiu posa tantes traves que fa impossible l'activitat empresarial" i impedeix la sortida de la crisi del sistema productiu.

Ha posat l'exemple d'una fàbrica amb 20 treballadors que va patir un sinistre total, però que per tornar a l'activitat necessitava tràmits que trigarien fins a nou mesos, la qual cosa feia inviable reflotar el negoci. Rosell ha explicat que el negoci va tornar a operar amb els ulls grossos d'un inspector de Sanitat i de l'alcalde de la localitat, que van permetre a l'empresari tornar a produir sense haver completat els tràmits de la legislació de Sanitat ni de la nova llicència d'activitat.

REFORMES ESTRUCTURALS

D'altra banda, el president de Foment del Treball ha insistit que l'Estat espanyol necessita una reforma urgent de l'Estat del Benestar per fer-lo sostenible en el futur, amb canvis en els àmbits laboral, educatiu, tributari, energètic, de les pensions, de la justícia i de l'administració pública (que gasta un 40% del PIB).

 
 

Comentaris