Rosell aposta per fusionar ajuntaments

El president de Foment del Treball també considera necessari aplicar expedients de regulació en les administracions públiques per reduir el dèficit públic

El president de Foment del Treball i candidat a dirigir la CEOE, Joan Rosell, ha apostat avui per fusionar ajuntaments fins reduir-los, si és necessari, a la meitat amb la voluntat de reduir el dèficit públic. "Fan falta tants municipis, consells comarcals i diputacions?", s'ha preguntat en veu alta.

En aquesta mateixa línia, Rosell també s'ha mostrat favorable a aplicar un expedient de regulació en les administracions públiques, també com a mesures per retallar la despesa i fer-les més eficaces. Rosell ha llançat aquestes propostes en el marc de la ponència "Sortim o no de la crisi?", organitzada per la consultora PwC i La Vanguardia.

Menys funcionaris

El candidat a la presidència de la CEO també considera insostenible el nombre de funcionaris que hi ha a l'Estat espanyol, més de 3 milions de persones, i ha advocat per reduir-les no només pel "despesa brutal" que suposen, sinó per guanyar també eficiència, ja que sosté que gran part , "com a mínim 150.000" d'ells, no tenen feina.

"Cal mirar els pros i els contres de l'actual estat de les autonomies que hem creat i si cal fer algun expedient de regulació, es fa i no passa res", ha subratllat, després d'apuntar que en els últims anys 2.000 competències han passat l'Estat a les comunitats autònomes. Una crítica a la duplicitat d'administracions que ara fa unes setmanes també posava sobre la taula el president del Partit Popular, Mariano Rajoy.

 
 

Comentaris